Succestrainer moet oude tijden doen herleven bij Benfica

Reacties

Jorge Jesus staat voor een terugkeer bij Benfica. A Bola heeft begrepen dat de succestrainer dit weekend naar Lissabon komt om zijn handtekening te zetten onder een lucratief contract.

Succestrainer moet oude tijden doen herleven bij Benfica
© Pro Shots

Jesus (65) was tussen 2009 en 2015 eerder al de eindverantwoordelijke bij Benfica en won in die periode tien prijzen, waaronder drie landstitels. Ook bereikte de Portugese topclub onder zijn leiding tweemaal de Europa League-finale; beide duels gingen verloren. Nadat Jesus geen overeenkomst wist te bereiken met de clubleiding over een nieuw contract, maakte de coach vijf jaar geleden de gevoelige overstap naar Sporting Portugal.

Jesus bleef drie seizoenen bij Benfica's stadsgenoot en belandde via Al-Hilal in Saoedi-Arabië bij het Braziliaanse Flamengo. Daarmee won de coach in het afgelopen seizoen de landstitel én de Copa Libertadores. Jesus had de wind in de rug staan, maar bij Benfica ging het een stuk minder goed. Eind juni gooide Bruno Lage na een zoveelste misstap de handdoek in de ring.

In de zoektocht naar een opvolger werd Benfica met grote namen in verband gebracht. Zo werd bijvoorbeeld Mauricio Pochettino benaderd, maar de voormalig coach van Tottenham Hotspur bedankte voor de eer. Met de aanstaande terugkeer van Jesus heeft Benfica nu alsnog een grote vis aan de haak geslagen. Flamengo heeft het vertrek van de oefenmeester reeds bevestigd. 

Volgens A Bola gaat Jesus voor drie jaar tekenen, tegen een jaarsalaris van liefst zes miljoen euro. Met de succestrainer terug op de bank hoopt Benfica het verschil met FC Porto weer goed te kunnen maken. Porto kroonde zich donderdagavond met een 2-0 zege op Sporting tot kampioen van Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.