Portugese doelman herhaalt eigen stunt met goal uit een uittrap

Een keeper die scoort levert altijd mooie beelden op, een keeper die scoort uit een uittrap al helemáál. Ricardo Nunes van het Portugese Varzim weet alle schijnwerpers op zich gericht.

De 38-jarige Ricardo is de eerste keus onder de lat bij Varzim, actief op het tweede niveau van Portugal, en had dus ook zaterdag tegen Mafra weer een basisplaats. In de zesde minuut na rust liep hij met de bal in zijn handen richting de rand van het strafschopgebied, klaar om het spel na een vangbal weer te hervatten. Ricardo schoot het speeltuig vol overtuiging naar voren.

De bal kwam pas bij de rand van het vijandelijke strafschopgebied weer op de grond en Mafra-doelman Carlos Henriques verkeek zich volledig op de situatie. Hij werd verrast door een hoge stuit, waardoor de bal zo binnenviel. Ricardo schreeuwde het uit van geluk en sprintte naar de zijlijn, waar hij het middelpunt van de feestvreugde werd. 2-0 bleek tevens de eindstand te zijn.

Voor Ricardo was het bijzondere moment van zaterdagmiddag overigens niet uniek. In maart 2006, toen zijn loopbaan nog maar net begonnen was, scoorde hij in dienst van Varzim ook al eens tegen Moreirense. Ricardo ging in 2007 weg bij de club, stond na een periode bij Académica nog even op de loonlijst bij FC Porto en is sinds afgelopen zomer terug bij de club waar het voor hem allemaal begon.