FA Cup-magie: filmsterrenclub stunt en Newcastle beleeft blamage

Reacties

De derde ronde van het FA Cup-toernooi heeft traditiegetrouw verschillende verrassingen opgeleverd. Zaterdagavond ging Newcastle United als nummer drie van de Premier League onderuit bij het naar het derde niveau afgedaalde Sheffield Wednesday. Wrexham AFC zorgde waar mogelijk voor een nog grotere surprise.

FA Cup-magie: filmsterrenclub stunt en Newcastle beleeft blamage
© Pro Shots
Coventry City
Coventry City
3 - 4
Wrexham
Wrexham

Wrexham is de huidige nummer twee van de National League, dat het vijfde niveau is in Engeland. De op twee na oudste profclub ter wereld is door de impulsen van Hollywood-sterren Ryan Reynolds en Rob McElhenney begonnen aan een opmars. De twee werden in november 2020 eigenaar van de club en proberen de volksclub te laten bruisen. Dat lukt tot nu toe alleraardigst. Het bezoek aan Championship-club Coventry City werd een volgend hoogtepunt.

Dat Coventry op het tweede niveau speelt en Wrexham op het vijfde, was niet terug te zien op het veld. De bezoekers liepen door goals van Sam Dalby en Elliott Lee binnen twintig minuten al uit naar een 0-2 voorsprong. Ben Sheaf zorgde voor de aansluitingstreffer, maar via Thomas O'Connor nam Wrexham vlak voor rust weer meer afstand (1-3). Een rode kaart voor Engels jeugdinternational Jonathan Panzo was een volgende dreun voor de thuisploeg.

Met tien tegen elf zag Coventry de score via Paul Mullin eerst oplopen tot 1-4, waarna het door goals van Viktor Gyokeres en Kasey Palmer toch nog spannend werd (3-4). Reynolds en McElhenney zagen de thriller voor hun club positief eindigen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sheffield Wednesday
Sheffield Wednesday
2 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Op Hillsborough is het FA Cup-avontuur van Newcastle United al geëindigd. Eddie Howe koos voor een sterke opstelling en liet onder anderen Sven Botman en recordaankoop Alexander Isak starten. Toch lukte het Sheffield Wednesday om te stunten. Dat had de viervoudig kampioen van Engeland, nu actief op het derde niveau, te danken aan Josh Windass. De zoon van voormalig Premier League-speler Dean Windass scoorde twee keer voor Wednesday.

Windass opende vlak na rust de score door de bal op aangeven van Dennis Adeniran in de verre hoek te plaatsen. Uit een uitbraak maakte hij in de 66ste minuut de 2-0. Windass werd gelanceerd en knalde de bal zonder aarzeling voorbij de van Manchester United teruggekeerde doelman Martin Dubravka.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Howe bracht een slotoffensief op gang en liet onder anderen WK-gangers Kieran Trippier en Bruno Guimarães invallen. Laatstgenoemde zorgde in de 69ste minuut voor de aansluitingstreffer, maar verder dan die 2-1 kwam Newcastle niet. Botman en co hebben zich verslikt in de nummer twee van de League One.

Bekijk in ons matchcenter alle uitslagen in het FA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.