Everton en Southampton krijgen rake klappen in verhitte degradatiestrijd

Reacties

In de Premier League zijn zaterdagmiddag rake klappen uitgedeeld in de degradatiestrijd. Voor rust werd op geen van de vier velden nog gescoord, maar na rust deden West Ham United en Leeds United hele goede zaken. Everton en Southampton kenden juist een gitzwarte middag.

Everton en Southampton krijgen rake klappen in verhitte degradatiestrijd
© Pro Shots
Everton
Everton
0 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Sinds de komst van manager Sean Dyche ging het de goede kant op met Everton. Twee van de drie wedstrijden werden gewonnen. The Toffees verkeerden nog altijd in acute degradatiestress, maar begonnen de 24ste speelronde nipt boven de streep. Op Goodison Park moest Aston Villa verslagen worden om uitstekende zaken te doen in het gevecht om lijfsbehoud.

Toch kwam Everton diep in de tweede helft in de problemen. En wie anders dan Ollie Watkins zorgde daarvoor. De spits van de gasten uit Birmingham schoot een strafschop tegen de touwen en was voor de vijfde competitiewedstrijd op rij trefzeker. Daarmee was de rampmiddag nog niet ten einde, want tien minuten voor tijd verdubbelde Emiliano Buendía de marge. Daardoor zakte de ploeg van Dyche weer onder de streep en kreeg het een klap in de degradatiestrijd.

West Ham United
West Ham United
4 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Ook bij West Ham United waren de belangen zaterdagmiddag groot. The Hammers stonden onder de degradatiestreep en moesten op eigen veld winnen om goede zaken te doen. Met tegenstander Nottingham Forest had het wel een ploeg op bezoek die de laatste maanden wegkroop uit de gevarenzone. Toch kreeg de ploeg van manager David Moyes het voor elkaar om een broodnodige zege te boeken.

Danny Ings werd het goudhaantje. De spits schoot diep in de tweede helft kort achter elkaar twee keer raak en maakte zijn eerste doelpunten voor West Ham. Aanvoerder Declan Rice en Michail Antonio maakten het feest compleet en tilden de score naar 4-0. Daardoor kroop West Ham United naar een veilige plaats op de ranglijst.

Leeds United
Leeds United
1 - 0
Southampton
Southampton

Het duel tussen Leeds United en Southampton was een strijd tussen de twee hekkensluiters van de Premier League. De thuisploeg begon aan de zespuntenwedstrijd zonder Crysencio Summerville in de basisopstelling. Het Nederlandse talent moest het doen met een zitplaats op de reservebank.

Dat hielp Leeds op Elland Road niet om Southampton over de knie te leggen, waarna Summerville na een uur spelen alsnog van stal werd gehaald. Mede dankzij de bedrijvige inbreng van de Nederlander kreeg Leeds het alsnog voor elkaar. Junior Firpo gaf in de slotfase het beslissende zetje en drukte Southampton dieper en dieper in de problemen. Het opgeluchte Leeds kroop juist weer boven de streep en deed goede zaken.

Lees hier het wedstrijdverslag van het duel tussen Leicester City en koploper Arsenal.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
AFC Bournemouth
38
11
6
21
37-71
-34
39
16
Nottingham Forest
38
9
11
18
38-68
-30
38
17
Everton
38
8
12
18
34-57
-23
36
18
Leicester City
38
9
7
22
51-68
-17
34
19
Leeds United
38
7
10
21
48-78
-30
31
20
Southampton
38
6
7
25
36-73
-37
25
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.