Arsenal wint weer ondanks mislukt slimmigheidje

Arsenal heeft zaterdag voor in ieder geval een paar uurtjes de voorsprong op nummer twee Manchester City vergroot naar vijf punten. De koploper van de Premier League speelde een sterke wedstrijd tegen Leicester City, maar door de VAR en een mislukt slimmigheidje bleef het nog erg lang spannend in het King Power Stadium.

© Viaplay
Leicester City
0 - 1
Arsenal
Arsenal

Arsenal kende een matige februarimaand, een reeks van vier duels zonder zege werd vorige week verbroken door de overwinning op Aston Villa. Die zege kwam pas laat tot stand, op bezoek bij Leicester wilde de koploper overduidelijk sneller zaken doen. Dat leek in de 27ste minuut ook te lukken, maar de scheidsrechter zette na overleg met de VAR een streep door de prachtige goal van Leandro Trossard.

De Belgische nieuweling schoot mooi binnen vanaf de rand van het strafschopgebied, nadat keeper Danny Ward moest boksen na een hoekschop van Arsenal. De VAR nam echter waar dat verdediger Ben White aan de arm van de goalie trok (zie video onder), waardoor Ward niet vrijuit kon gaan. Enkele minuten daarna zag ook Leicester een doelpunt afgekeurd worden, Kelechi Ihaenacho stond buitenspel.

Ook in de tweede helft werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, Bukayo Saka zag daardoor de 0-2 niet doorgaan. Daarvoor had Gabriel Martinelli de score geopend. Kort na rust profiteerde hij van een knappe pass van Trossard, waarna de Braziliaan het afmaakte. Martinelli liet zijn teamgenoten nog wel schrikken door met veel pijn aan zijn knie naar het gras te gaan, maar de aanvaller kon na een behandeling door.

Mede door de afgekeurde doelpunten bleef het een spannende wedstrijd in Leicester. Met Jamie Vardy en Youri Tielemans in de ploeg ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker, maar voor de negende keer dit seizoen hield Arsenal de nul in de Premier League. The Gunners kunnen nu achterover leunen voor de wedstrijd van Manchester City, tegen AFC Bournemouth.