Europese topclubs staan in de rij na contractnieuws uit Gladbach

Reacties

De extreem gewilde Denis Zakaria vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Borussia Mönchengladbach. Dat is goed nieuws voor de hele rits internationale topclubs die achter de Zwitserse middenvelder aanzitten, maar slecht nieuws voor de Bundesliga-club. Die kan een tranfersom immers op haar buik schrijven.

Europese topclubs staan in de rij na contractnieuws uit Gladbach
© Pro Shots

Zakaria is waarschijnlijk de meest begeerde speler uit de selectie van Die Fohlen. De 25-jarige krachtpatser werd afgelopen zomer al gelinkt aan een transfer, maar bleef in Gladbach. Op zich goed nieuws voor de Duitse club, maar het risico dat de Zwitserse international komende zomer transfervrij de deur uit zou lopen werd wel steeds groter.

Dat scenario is nu uitgekomen. Zakaria heeft Gladbach laten weten dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen en dat hij na vijf jaar wil vertrekken. Technisch directeur Max Eberl had de voormalig speler van Young Boys verzocht voor de jaarwisseling duidelijkheid te geven, zodat de tweede seizoenshelft niet wordt overschaduwd door contractperikelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Echt rustig zal het niet worden rond Zakaria, want de Zwitser met Congolese roots zal ongetwijfeld de nodige aanbiedingen gaan krijgen. Arsenal, Bayern München, Barcelona, Juventus en Liverpool zouden allemaal al contact hebben opgenomen met zijn zaakwaarnemer, terwijl het AS Roma van José Mourinho ook belangstelling zouden hebben.

Ginter
Ondanks die massale interesse ziet Gladbach dus helemaal niets terug van de transfersom van twaalf miljoen euro die het in 2017 voor Zakaria betaalde. Dat verhaal gaat ook op voor Matthias Ginter. De Duitse international maakte dinsdag al bekend toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en verlengt zijn aflopende contract daarom eveneens niet.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Mönchengladbach
Meer over Borussia Mönchengladbach
Meer D. Zakaria
Meer over D. Zakaria
Meer M. Ginter
Meer over M. Ginter
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.