Duitsland verzekert zich met opvallende hoofdrolspeler van EK-ticket

Reacties

Duitsland gaat volgend jaar naar het EK. Die Mannschaft won op eigen veld van Wit-Rusland en is daardoor zeker van deelname. Verdediger Matthias Ginter eiste verrassend een hoofdrol op tijdens de wedstrijd in de Groep C, de poule van Nederland.

Duitsland verzekert zich met opvallende hoofdrolspeler van EK-ticket
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
4 - 0
Wit-Rusland
Wit-Rusland

Duitsland zou zich bij winst verzekeren van een dertiende EK-deelname op rij. De winnaar van de edities van 1972, 1980 (als West-Duitsland) en 1996 kon bij puntenverlies van Nederland ook de eerste plek in handen krijgen, die bij de loting voor de groepsfase mogelijk nog van belang zou zijn om groepshoofd te worden. Zoals verwacht deelde Duitsland dan ook de lakens uit in Mönchengladbach. Via Ginter, Toni Kroos en Serge Gnabry deelde de thuisploeg speldenprikjes uit.

Voordat Duitsland de score opende, kreeg Wit-Rusland een enorme kans op 0-1. De bezoekers lieten aanvallend vrij weinig zien, mar toen Igor Stasevich na veertig minuten een poging waagde, liet hij het thuispubliek flink schrikken. Zijn schot vanaf de linkerkant werd knap uit de kruising gebokst door keeper Manuel Neuer. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Ginter ging mee naar voren en werd gevonden door Serge Gnabry. Als een technisch vaardige spits werkte de verdediger de bal achter zijn standbeen langs in het doel. Het was op het randje van buitenspel, maar de vlag bleef omlaag. Voor Ginter was het zijn allereerst interlandgoal. Wat doelpogingen betreft was het in ieder geval een terechte voorsprong (24-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft maakte Duitsland al vroeg een einde aan het laatste sprankje hoop van Wit-Rusland op een stunt. Leon Goretzka verdubbelde na 49 minuten de score uit een corner van Kroos. Ginter toonde zich in dat moment opnieuw belangrijk met een overstapje en was vijf minuten later de aangever bij de 3-0 van Kroos. De afgelopen weken was er nogal wat te doen om de karige bezetting van het Duitse centrum nadat Niklas Stark, Niklas Süle en Thilo Kehrer geblesseerd waren geraakt. Tegen Wit-Rusland vormde Ginter samen met Robin Koch het centrum.

Met de 3-0 op het bord was de zege voor Duitsland eigenlijk al binnen, al kwam Wit-Rusland nog dicht bij een treffer. Koch beging een overtreding en de bal ging een kwartier voor het einde op de stip. Neuer stopte de inzet van Stasevich echter en zag Kroos in de slotfase ook nog voor 4-0 zorgen. Voor de middenvelder was het de eerste keer sinds de 7-1 zege op Brazilië op het WK van 2014 dat hij twee keer scoorde in een interland.

Doordat Nederland gelijkspeelde tegen Noord-Ierland is Duitsland de nieuwe koploper in Groep C van de kwalificatie. De Duitsers sluiten de cyclus dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen de Noord-Ieren.

EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Belarus
Meer over Belarus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.