Zakaria ziet geen heil in rentree bij Juventus: 'Engeland past beter bij mij'

Reacties

Denis Zakaria wacht nog op zijn officiële debuut bij Chelsea, maar toont zich nu al zeer gelukkig met zijn onverwachte transfer van Juventus naar Stamford Bridge. De Zwitserse middenvelder, gehuurd van Juventus, past naar eigen zeggen waarschijnlijk beter in Engeland.

Zakaria ziet geen heil in rentree bij Juventus: 'Engeland past beter bij mij'

Zakaria (25) maakte in januari voor ruim acht miljoen euro de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Juventus, maar maakte zich in zijn eerste half jaar in Turijn niet onmisbaar. De Zwitsers international begon regelmatig in de basis bij trainer Massimiliano Allegri, maar kreeg ook te maken met blessures.

Vlak voor de transferdeadline in september ging Juventus akkoord met een huurdeal met Chelsea, dat een optie tot koop heeft bedongen. 'Het is snel gegaan, ik wist pas zes uur voor de transferdeadline dat een transfer naar Chelsea mogelijk was', zei Zakaria in het trainingskamp met Zwitserland tegen Blick.

Afscheid
Liverpool behoorde ook tot de geïnteresseerde clubs. 'Ik hoorde dat van mijn zaakwaarnemer, maar het werd Chelsea. Ik denk dat ik in Engeland gelukkiger zal worden dan in Turijn', zei Zakaria, die dit seizoen in de Serie A nog twee keer in actie kwam voor Juventus. Eerder dit seizoen sprak ook Matthijs de Ligt zich al uit over zijn vertrek bij Juve en dat werd hem onder anderen door Leonardo Bonucci kwalijk genomen.

Na vijftien officiële duels en één doelpunt lijkt Zakaria definitief afscheid te nemen van Juventus. 'Het is lastig om te zeggen waarom het niet goed ging, misschien paste de speelstijl niet bij mij. Ik ben iemand die ruimte op het veld nodig heeft voor mijn runs. In Engeland is daar veel meer ruimte voor. Allegri is een goed mens, maar het team presteert niet top, terwijl er voldoende talent aanwezig is binnen de selectie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.