Italiaanse kranten richten zich op Juve dat drietal hetzelfde bericht als Bonucci geeft

Reacties

De nieuwe leiding van Juventus is bezig de sectie van De Oude Dame aan een grondige renovatie te onderwerpen. Nadat eerder bekend werd dat Leonardo Bonucci moet vertrekken, hebben ook Weston McKennie, Arthur Melo en Denis Zakaria die mededeling gehad.

Italiaanse kranten richten zich op Juve dat drietal hetzelfde bericht als Bonucci geeft
© Pro Shots

Vooral het gedwongen vertrek van de 36-jarige Bonucci, die in Turijn nog een contract tot medio 2024 heeft, is voer voor de Italiaanse kranten. La Gazzetta dello Sport schrijft in kapitalen: 'Bonucci out'. De collega's van Tuttosport sieren de voorpagina met dezelfde strekking: 'Bonucci uit het team bij terugkeer van vakantie'.

Het besluit om de veteraan, die liefst 502 officiële wedstrijden op de teller heeft staan als speler van Juventus en met de club acht keer kampioen van Italië werd, komt uit de koker van de nieuwe dagelijkse leiding in Turijn. Directeur Christiano Giuntoli en sportief directeur Giovanni Manna zegden de routinier en het drietal McKennie, Melo en Zakaria de wacht aan. Corriere dello Sport heeft de 131-voudig international ook op de cover staan. 'Doei Juventus'.

Het drietal werd afgelopen seizoen al verhuurd aan respectievelijk Leeds United (McKennie), Liverpool (Melo) en Chelsea (Zakaria), maar in Engeland lieten zij evenmin een verpletterende indruk achter. Een toekomst in Turijn is er mede daardoor niet voor hen weggelegd.

Volgens Italiaanse bronnen denkt de 36-jarige Bonucci erover om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Sampdoria en Newcastle United hopen daar naar verluidt een stokje voor te steken en de routinier te verleiden tot een verlenging van zijn actieve loopbaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.