'Juventus gooit clubicoon Bonucci uit selectie en forceert vertrek'

Reacties

Leonardo Bonucci (36) wordt door Juventus naar de uitgang geduwd. Het clubicoon is door de club uit de selectie gezet. De routinier is medegedeeld dat hij geen onderdeel meer maakt van de toekomstplannen van de Oude Dame.

'Juventus gooit clubicoon Bonucci uit selectie en forceert vertrek'
© Pro Shots

La Gazzetta dello Sport meldt dat directeur Christiano Giuntoli de aanvoerder medegedeeld heeft dat er geen plaats is voor hem tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bonucci zal buiten de eerste selectie gelaten worden en niet meereizen naar de Verenigde Staten voor het trainingskamp. Juventus is voornemens Bonucci niet eens te registreren als speler van de club, waardoor hij dit seizoen niet speelgerechtigd zou zijn.

Het lijkt er op dat de Italiaanse topclub Bonucci naar de uitgang dwingt. Juventus wil het vertrek van de veteraan forceren, nadat de verdediger eerder liet weten juist te willen blijven bij de club. De aanvoerdersband is hem al ontnomen. De Braziliaan Danilo zal die komend seizoen dragen.

Bonucci wacht nu een belangrijke keuze. Hij heeft nog een contract tot medio 2024, maar lijkt al te weten komend seizoen geen kans te maken op speeltijd bij Juventus. Italiaanse media suggereren dat de Europees kampioen van 2021 overweegt zijn schoenen aan de wilgen te hangen, maar een vertrek naar Sampdoria behoort ook tot de mogelijkheden. Ook Newcastle United heeft geïnformeerd naar de diensten van Bonucci, terwijl de MLS ook nog een uitweg biedt.

Tot dusverre speelde Bonucci liefst 502 officiële wedstrijden voor Juventus. Acht keer veroverde hij met de club de Scudetto. Ook won Bonucci vier keer de Coppa Italia. Tussentijds vertrok hij naar AC Milan, maar na één seizoen keerde hij terug naar Turijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.