Eredivisie op Rapport: het regent onvoldoendes bij Utrecht en Heerenveen

Reacties

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. In het afgelopen weekend zakten onder meer FC Utrecht, SC Heerenveen en Vitesse door de ondergrens.

Eredivisie op Rapport: het regent onvoldoendes bij Utrecht en Heerenveen
© Pro Shots

Utrecht ging voor de vijfde keer in zes wedstrijden onderuit. Het Ron Jans-effect bleek van korte duur, want op bezoek bij NEC verloor de ploeg met 3-0. Het leverde routinier Mark van der Maarel een 4,5 op en ook doelman Mattijs Branderhorst en aanvallers Mats Seuntjens en Ole Romeny noteerden een onvoldoende, net als trainer Jans.

Heerenveen hoopte tegen Excelsior op een ommekeer na drie nederlagen op rij, maar belandde juist in een sportieve crisis door een 0-3 nederlaag in eigen huis. Trainer Kees van Wonderen is bij de supporters de kop-van-jut en krijgt een onvoldoende, net als liefst zeven spelers. Doelman Andries Noppert kreeg voor de tweede week op rij een 4,5 voor zijn optreden.

Bij Vitesse viel de schade met drie onvoldoendes nog mee, maar op bezoek bij Sparta Rotterdam maakte de Arnhemse formatie bepaald geen goede indruk. De 1-0 eindstand weerspiegelde eigenlijk niet de verhoudingen op het veld. Naast trainer Phillip Cocu kregen ook Carlens Arcus, Enzo Cornelisse en Marco van Ginkel een onvoldoende. Komend weekend zal Vitesse uit een ander vaatje moeten tappen in de Gelderse derby op bezoek bij NEC.

Bekijk hieronder de beoordelingen van speelronde zes in de Eredivisie. Omdat Ajax-Feyenoord werd gestaakt, zijn de cijfers van die wedstrijd niet meegenomen.

Go Ahead Eagles Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

FC Volendam Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

NEC Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Almere City FC Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

SC Heerenveen Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

RKC Waalwijk Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

PEC Zwolle Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.