Sparta bezorgt zwalkend Vitesse vierde nederlaag op rij

Vitesse is de weg kwijt. Na drie nederlagen tegen PSV, AZ en RKC Waalwijk verloor de club uit Arnhem zondag ook kansloos bij Sparta, al bleef de schade met 1-0 beperkt.

Sparta Rotterdam
1 - 0
Vitesse
Vitesse

Op Het Kasteel troffen zondagmiddag twee teams elkaar die snakten naar een overwinning. Ook Sparta had namelijk weer behoefte aan een zege, na een gelijkspel tegen NEC en een nederlaag tegen AZ Alkmaar.

Sparta kreeg vlak voor de aftrap te maken met tegenslag. Aanvoerder Bart Vriends moest tijdens de warming-up afhaken voor de wedstrijd en werd vervangen door Rick Meissen.

De club uit Rotterdam liet zich er echter niet door van de leg brengen. Al vroeg kwam Sparta namelijk op voorsprong. Na een rush van Pelle Clement gaf Koki Saito af op Arno Verschueren, die aan de rand van het zestienmetergebied hard raak schoot in de zesde minuut.

Vitesse probeerde daarna wel de achterstand ongedaan te maken, maar kon geen vuist maken tegen het stabiel ogende Sparta, dat er zelf via de counter een aantal keer uitkwam via onder meer Verschueren.

Twee Sparta-doelpunten afgekeurd
Ook in de tweede helft oogden de Vitessenaren futloos. De ploeg van Philip Cocu mocht zelfs blij zijn dat het bij 1-0 bleef. Halverwege de tweede helft werd een doelpunt van Joshua Kitolano afgekeurd na geklungel in de verdediging van Vitesse. Ook in de blessuretijd werd nog een Sparta-doelpunt afgekeurd.

Vitesse staat door de nederlaag nu veertiende, met drie punten uit vijf wedstrijden. Sparta klimt voorlopig naar de vijfde plaats met elf uit zes.