Emotionele Dalic brengt eerbetoon aan voorganger en gaat in op Ziyech-tactiek

Reacties

Bondscoach Zlatko Dalic van Kroatië heeft zijn bronzen WK-medaille zaterdagavond opgedragen aan een illustere voorganger: Ciro Blazevic. De voormalig keuzeheer van de Kroaten, die het land in 1998 ook naar WK-brons leidde, is ernstig ziek.

Emotionele Dalic brengt eerbetoon aan voorganger en gaat in op Ziyech-tactiek
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
2 - 1
Marokko
Marokko

'Dit is een bronzen medaille met een gouden glans', zei Dalic na de gewonnen troostfinale tegen Marokko in gesprek met 24sata. 'Dit is fantastisch. Deze medaille is voor alle Kroaten en iedereen die ons over de hele wereld steunt. Op twee WK's achter elkaar een medaille pakken, ongelooflijk. De spelers hebben dit succes echt verdiend.'

Dalic, die op het WK in Rusland met Kroatië de finale verloor van Frankrijk, werd emotioneel toen het over voorganger Blazevic ging. 'Ik wil deze medaille opdragen aan één man: Ciro Blazevic. Baas, deze is voor jou. Ik kan nog wel vijf medailles winnen, maar jij blijft de trainer aller trainers voor mij', verklaarde Dalic, die als 32-jarige Kroatië tijdens het WK van 1998 derde zag worden ten koste van het Nederlands elftal.

De succescoach van de Kroaten ging na de zege op Marokko ook nader in op de tactiek en hoe Hakim Ziyech aan banden gelegd moest worden. 'We hadden gelukkig de beschikking over fitte spelers. Zij hadden problemen aan de rechterkant en Ziyech kon Ivan Perisic niet volgen. Daar hebben we dus ook gebruik van gemaakt. Mislav Orsic was ook geweldig. Uiteindelijk hebben we het allemaal fantastisch gedaan op dit WK', besluit Dalic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.