Modric bespreekt toekomstplannen en neemt mogelijk in Nederland afscheid

Reacties

Luka Modric (37) heeft na het WK-brons in Qatar laten weten dat hij zijn interlandcarrière bij Kroatië nog niet beëindigt. De aanvoerder van de Kroaten sluit wel uit dat hij er over vier jaar bij is tijdens het WK in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Modric bespreekt toekomstplannen en neemt mogelijk in Nederland afscheid
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
2 - 1
Marokko
Marokko

Modric kreeg na gewonnen troostfinale tegen Marokko de vraag of hij duidelijkheid kon verschaffen over zijn toekomst. 'Het was mijn laatste wedstrijd op een WK, maar veel meer dan dat kan ik er nog niet over zeggen', zei de 162-voudig international van Kroatië. 'Wat de toekomst brengt, moeten we afwachten. Ik wil in elk geval doorgaan tot de finaleronde van de Nations League.'

Tussen 14 en 18 juni speelt Kroatië met Modric in de finaleronde van de Nations League (Final Four) in Nederland. Mogelijke tegenstanders zijn dan het Nederlands elftal, Spanje en Italië. De Grolsch Veste en De Kuip zijn het decor van de Final Four-duels.

Mooie toekomst
Voor Modric krijgt zijn interlandcarrière een vervolg tot minimaal volgend jaar juni. 'Ik ben enorm gelukkig met hoe mijn interlandloopbaan tot nu toe is verlopen: we hebben twee keer een WK-medaille veroverd (zilver in 2018, red.). Het winnen van de wereldbeker was altijd een droom, dat is helaas niet gebeurd. Maar we hebben weer laten zien dat we een geweldige ploeg hebben en dat we een mooie toekomst tegemoet gaan', aldus Modric.

De middenvelder van Real Madrid merkte dat de derde plaats van Kroatië veel losmaakt. 'Dit is weer iets heel groots voor ons land. De mensen kunnen niet langer over ons zeggen dat we om de pakweg twintig jaar iets presteren. We hebben Kroatië op de afgelopen WK's op de kaart gezet. We keren als winnaars huiswaarts.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.