Emotiemanagement bij PSG: Neymar ruziet in spelerstunnel verder

Reacties

Neymar eiste zaterdagavond een negatieve hoofdrol op in de topper tegen Lille (0-1). De Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain liet zijn frustraties de vrije loop, liep daardoor twee gele kaarten op en ruziede na zijn rode kaart nog even verder in de spelerstunnel.

Emotiemanagement bij PSG: Neymar ruziet in spelerstunnel verder
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Lille
Lille

Zo werd zijn rentree in de basis na twee maanden afwezigheid niet wat Neymar ervan had gehoopt. Vanaf de nummer 10-positie kon de dribbelaar het spel niet dicteren. Het zorgde voor frustratie. En dat leidde vlak na rust voor het eerst tot een opstootje met Benjamin André. De middenvelder van Lille zat Neymar regelmatig dwars en kwam in de 48ste minuut tête-à-tête te staan met de Braziliaan, die hem ook nog wegduwde met een hand: gele kaart.

In de negentigste minuut ging Neymar nogmaals op de bon. Dit keer gaf de Braziliaan een duw aan Tiago Djaló, omdat de Lille-verdediger de bal bij de cornervlag niet meteen wilde teruggeven om zo de jacht van PSG op de gelijkmaker te vertragen. Nadat de Braziliaan vanwege die actie van het veld was gestuurd met zijn tweede gele kaart, en Djaló hem kort daarna moest volgen, ruzieden de twee kemphanen tijdens hun aftocht nog even verder.

Op het moment dat hun wegen in de catacomben scheidden, ging de hand van Neymar richting het gezicht van Tiago Djaló. De aanwezige beveiligers moesten de twee vervolgens uit elkaar houden om te voorkomen dat het tot een handgemeen kwam. Omdat dit alles duidelijk te zien was op de beelden van tv-zender Canal+, vragen Franse media zich af of het voor Neymar blijft bij één wedstrijd automatische schorsing wegens de twee gele kaarten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Emotie
Voor Neymar was het hoe dan ook alweer zijn vierde rode kaart in dienst van PSG. En dus kreeg trainer Mauricio Pochettino na afloop vragen over de Braziliaan, die zijn emoties niet de baas blijft als het moeilijk wordt. 'Natuurlijk is emotiemanagement belangrijk in het leven, in voetbal en bij een club als PSG', reageerde de Argentijn. 'Maar het is niet alleen een kwestie van emotie. Er zijn veel dingen die we proberen te optimaliseren.'

Pochettino erkende dat hij niet blij kon zijn met wat Neymar en zijn ploeggenoten lieten zien. 'Vandaag hebben we niet de wedstrijd gespeeld die we wilden. Het is duidelijk dat niemand blij is met onze prestatie van vandaag, ook al verdienden we een gelijkspel op basis van de slotfase', zei Pochettino, die toegaf dat PSG verschillende gezichten laat zien in de Ligue 1 en de Champions League, waarin woensdag Bayern München wacht.

In de kleedkamer van koploper Lille was de stemming opperbest. Trainer Christophe Galtier deelde in de feestvreugde. 'Ik ben heel trots op mijn spelers, deze overwinning komt hen toe. Ik zei hen vanochtend dat ze een heel hoog niveau moesten halen en dat het soms minder mooi moet en tactisch beter. Ze hebben zichzelf opgeofferd', aldus Galtier, die strijdvaardig afsloot: 'We zitten volop in het gevecht, maar Lyon, Paris en Monaco ook.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.