PSG verliest koppositie en gefrustreerde Neymar in topper tegen Lille

Reacties

Lille heeft zaterdagavond in een rechtstreeks gevecht met Paris Saint-Germain de koppositie heroverd. Neymar kon bij zijn rentree in de basis tot zijn frustratie het verschil niet maken en werd in de slotfase van het veld gestuurd.

PSG verliest koppositie en gefrustreerde Neymar in topper tegen Lille
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Lille
Lille

PSG greep voor de interlandperiode de koppositie door Olympique Lyon te verslaan (2-4), nadat Lille dure punten had gemorst tegen Olympique Nîmes. Bijna twee weken later bleek dat de miljoenenploeg uit Parijs nog niet af is van de naaste belager uit Noord-Frankrijk. Lille speelde een ijzersterke eerste helft en nam in de twintigste minuut de leiding. Renato Sanches lanceerde Jonathan Ikoné, die Jonathan David bediende: 0-1.

David moest een kwartier later geblesseerd van het veld na een duel met Idrissa Gueye, maar Lille bleef gevaar stichten, bijvoorbeeld via Jonathan Bamba. En achterin hoefden Sven Botman en José Fonte mede dankzij de hulp van Benjamin André en Boubakary Soumaré - die het defensieve blok op het middenveld vormden - weinig weg te geven. Alleen in het eerste kwartier zette Kylian Mbappé doelman Mike Maignan aan het werk.

Zo liet het gemis van de door corona afwezige regisseur Marco Verratti bij PSG zich voelen en kon Neymar bij zijn rentree in de basis op de nummer 10-positie zijn stempel ook niet drukken. Zo kreeg de Braziliaan vlak na rust geel, nadat hij zijn frustratie afreageerde op zijn naaste bewaker André (foto). De werklust van de Franse middenvelder van zijn collega's betaalde zich uit. En als er wel een kans voor PSG was, trad Maignan reddend op.

Na de entree van Oranje-beul Burak Yilmaz was het aan een fantastische redding van Keylor Navas te danken dat het niet ook nog 0-2 werd. Veel veranderde het niet voor PSG. En in de slotfase verloor Mauricio Pochettino ook nog zijn sterspeler. Neymar kreeg zijn tweede geel omdat hij Tiago Djaló (die daarna ook nog zijn tweede geel kreeg) duwde toen die de bal niet wilde teruggeven. Het maakte de nederlaag in de topper nog pijnlijker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Later vanavond kan het Olympique Lyon van Memphis Depay ook profiteren van de misstap van PSG, dat woensdag Bayern München treft in de kwartfinale van de Champions League.

Za 3 apr. 2021

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.