Emery zet Xhaka aan de kant: 'Hij weet dat hij fout zat'

Reacties

Arsenal-manager Unai Emery doet woensdagavond geen beroep op middenvelder Granit Xhaka in de bekerwedstrijd tegen Liverpool. De aanvoerder maakte zich zondag onmogelijk met een boze reactie naar de supporters, die hem uitjouwden toen Xhaka van het veld werd gehaald tegen Crystal Palace.

Emery zet Xhaka aan de kant: 'Hij weet dat hij fout zat'
© Pro Shots

Emery vindt het voor nu de beste oplossing om Xhaka niet mee te laten spelen in de Carabao Cup-wedstrijd. Xhaka was dinsdag wel van de partij op de training, maar zit de wedstrijd die voor woensdagavond op de planning staat even uit.

'Het is niet gemakkelijk voor hem en voor de ploeg. Granit zit erdoorheen, hij is teleurgesteld en verdrietig. Hij heeft vanmorgen gewoon meegetraind, maar hij vindt de situatie verschrikkelijk. Hij wil de ploeg het liefst met van alles helpen. Hij weet dat hij fout zat en voelt dat diep van binnen. Maar dat is normaal als mens', sprak Emery dinsdag tijdens een persconferentie.

Of Xhaka überhaupt aanvoerder kan blijven, liet zijn manager nog in het midden. 'We moeten het stap voor stap aanpakken. Eerst moeten we hem herstellen als mens en als speler. Daarna blijven we met elkaar in gesprek over hoe we beter kunnen worden, hoe we met elkaar door kunnen gaan en met de ploeg. Met iedereen', aldus Emery.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer League Cup
Meer over League Cup
Meer G. Xhaka
Meer over G. Xhaka
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.