Man City poetst Premier League-misère verder weg met winnen League Cup

Reacties

Manchester City heeft ten koste van Aston Villa de League Cup gewonnen. Anwar El Ghazi was een van de uitblinkers bij de ploeg uit Birmingham op Wembley, maar het was niet genoeg tegen The Citizens.

Man City poetst Premier League-misère verder weg met winnen League Cup
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Pep Guardiola baarde midweeks al opzien met het passeren van Sergio Agüero bij de Champions League-kraker tegen Real Madrid (1-2 zege) en maakte zondag opnieuw enkele opvallende keuzes. Zo begon Kevin De Bruyne op de bank in de bekerfinale en dat leverde een kans op voor Phil Foden. Het negentienjarige supertalent was met zijn creativiteit een van de drijvende krachten bij City, dat na een sterke start van Villa goed op gang kwam.

City verhoogde de druk en drong het team van El Ghazi naar achteren. Villa werd omsingeld en Rodri zag de ruimte bij Foden, die met een geweldige pass in stelling werd gebracht. De Engelsman kopte goed terug op Sergio Agüero, die van dichtbij afrondde in de verre hoek. Voor de Argentijn was het al zijn tiende goal bij zijn laatste zes basisplaatsen tegen The Villans. Voor Foden was het al zijn zevende assist van het seizoen, ook al kreeg hij in de eindstrijd pas voor de tiende keer dit seizoen een basisplaats van Guardiola.

Voor City was de voorsprong zeker geen reden gas terug te nemen. Het elftal bleef kansen creëren en leek in de dertigste minuut definitief afstand te nemen. Bij een corner van Ilkay Gündogan stond Rodri wel erg vrij en de Spanjaard kopte de bal feilloos in de linkerhoek: 2-0. Het had er alle schijn van dat het een dramatische finaledag werd voor de degradatiekandidaat, zo zag ook Villa-fan prins William vanuit zijn skybox.

De stemming in die skybox werd in de 41ste echter plotseling beter door een uitglijder van John Stones. Bij het verdedigen van een hoge pass verloor de City-verdediger plotseling zijn evenwicht en El Ghazi versnelde. De voorzet van de ex-Ajacied voor Mbwana Samata was perfect en de spits kopte al vallend in de korte hoek raak: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aansluitingstreffer maakte de wedstrijd op papier weer spannend, maar de werkelijkheid was anders. Het kwaliteitsverschil was voelbaar groot. City liet lang na de genadeklap uit te delen. De Bruyne werd in het veld gebracht om te helpen de wedstrijd te beslissen. Rodri kreeg kort daarna een grote kans en miste en de beste mogelijkheid was daarna voor Agüero. Na perfect voorbereidend werk van Bernardo Silva knalde de goalgetter de bal uit de lucht in het zijnet. De voorsprong werd desondanks over de streep getrokken, met dank aan Claudio Bravo. De goalie redde geweldig op een kopbal van Björn Engels uit een late corner.

Voor City is de League Cup al de tweede prijs van het seizoen. Eerder werd al de Engelse Super Cup gewonnen, het is de vraag hoeveel er dit seizoen nog volgen. Woensdag wacht in het FA Cup-toernooi in de achtste finale een uitwedstrijd tegen Sheffield Wednesday en in de Champions League staat de topploeg al met één been in de kwartfinale na de zege in Madrid. In de Premier League is City wel kansloos door de achterstand van 22 punten op koploper Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.