Emery neemt het op voor gefrustreerde Mbappé

Reacties

Kylian Mbappé kende zondagavond een frustrerende terugkeer bij zijn oude club AS Monaco. Met zijn nieuwe club Paris Saint-Germain sloot hij de topper weliswaar als winnaar af (1-2), maar persoonlijk beleefde hij een vervelende avond.

Emery neemt het op voor gefrustreerde Mbappé

De achttienjarige Mbappé genoot zijn opleiding bij Monaco, maar verliet de club afgelopen zomer voor het grote geld bij PSG. Dat werd hem door de supporters van de Monegasken niet in dank afgenomen. Bij aankomst bij het Stade Louis II kreeg hij al de nodige verwensingen naar zijn hoofd, terwijl er tijdens de wedstrijd fluitconcerten klonken wanneer de tiener aan de bal kwam.

Of dat ermee te maken had of niet, Mbappé produceerde in de tweede minuut al een zeldzame misser. Na een fenomenale pass van Neymar omspeelde hij Danijel Subasic en had hij de bal voor het inschieten, maar de normaal zo kalme Fransman schoot verrassend naast (zie video). Het lukte hem vervolgens niet meer om zich te revancheren.

Marquinhos vertelde achteraf dat Mbappé daar nog behoorlijk mee zat. 'We hebben hem een beetje moeten opbeuren, daar zal ik niet over liegen. We weten dat hij had willen scoren, het was een speciale wedstrijd voor hem', aldus de Braziliaanse verdediger tegenover L'Équipe.

Zijn trainer nam het op voor de jonge spits. 'Wat mij betreft heeft Mbappé een uitstekende wedstrijd gespeeld. Het belangrijkste is dat hij kansen creëert. Maar het klopt: als hij al die kansen afgemaakt had, had hij een perfecte wedstrijd gespeeld', aldus Unai Emery, die het als een belangrijke ervaring ziet. 'Wat hij heeft meegemaakt, terugkeren bij zijn oude club, is goed voor de emoties. De volgende keer zal hij rustiger zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.