Slordig PSG bevestigt suprematie tegen AS Monaco

Paris Saint-Germain heeft de aanval van AS Monaco relatief makkelijk afgeslagen. De Parijse formatie kwam alleen bijna in de problemen door de gemiste kansen (1-2).

AS Monaco stond voor een ultieme test om na de pijnlijke Europese uitschakeling weer een teken van leven te geven. Met Paris Saint-Germain kwam immers dé doordenderende sterrenformatie van Frankrijk op bezoek in het vorstendom. Het werd een volgende pijnlijke tik voor Monaco.

Al in de tweede minuut was er een eerste waarschuwing. Weggestuurd door Neymar kwam Kylian Mbappé alleen voor doelman Danijel Subasic, die hij ook omspeelde. De aanvaller schoot vervolgens echter naast het doel van de club waarmee hij afgelopen jaar zijn doorbraak maakte.

Maar het was uitstel van executie. In de negentiende minuut brak Edinson Cavani de ban op aangeven van Julian Draxler. De 104de treffer in 146 Ligue 1-duels was de opmaat voor een volgende geslaagde avond voor PSG, dat in tegenstelling tot Monaco wel straalt in de Champions League.

De Parijse formatie vestigde woensdag een CL-doelpuntenrecord. Maar het scorend vermogen bleef in Monaco nog enigszins verborgen. Niet dat het aan het aantal kansen lag. De afronding van PSG liet in het vorstendom te wensen over.

In de 52ste minuut had Neymar uit een strafschop de marge verdubbeld. De Braziliaan mocht aanleggen nadat hij zelf door Almamy Touré ten val was gebracht. De genadeklap bleef daarna mede door het aluminium achterwege, zodat de aansluitingstreffer van João Moutinho in de 81ste minuut Monaco ineens weer zicht gaf op een punt. De goal kwam met het nodige fortuin tot stand. Nota bene door Mbappé werd de vrije trap van richting veranderd.

Radamel Falcao verzuimde met een van zijn weinige kansen van de avond de stand gelijk te trekken, zoals PSG aan de andere kant naliet de zege veilig te stellen. Zo won de Parijse formatie de Ligue 1-topper en blijft het onbedreigd koploper met een marge van negen punten op Olympique Lyon en AS Monaco.