Emery grijpt in: rebelse Xhaka niet langer captain bij Arsenal

Reacties

De periode van Granit Xhaka als captain van Arsenal heeft erg kort geduurd. Na zijn confrontatie met een deel van de achterban moet de Zwitser de aanvoerdersband afstaan, zo heeft Unai Emery besloten.

Emery grijpt in: rebelse Xhaka niet langer captain bij Arsenal
© Pro Shots

De manager gaf dinsdagavond een persconferentie in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Vitória Guimarães en werd daar gevraagd naar de toekomst van Xhaka. De middenvelder liet zich eind oktober gaan toen hij gewisseld werd tegen Crystal Palace. Xhaka werd uitgefloten door een grote groep toeschouwers en daagde het publiek uit met gebaren, waarna hij zijn shirt uittrok en foeterend naar binnen ging. Sindsdien kwam hij niet meer in actie, wel verklaarde de 27-jarige controleur zijn gedrag in een uitgebreid statement. De harde en persoonlijke kritiek van een deel van de Arsenal-supporters zat hem al langer hoog, net als de opmerkingen op social media over zijn gezin.

Emery heeft nu eindelijk meer duidelijkheid gegeven over Xhaka, die eind september nog tot nieuwe Arsenal-aanvoerder werd benoemd. 'Ik heb met Granit gesproken en hij is niet langer een van de captains van de groep', verklaarde de Spaanse coach, die verder weinig uitleg wilde geven. Kan Xhaka ooit nog aanvoerder worden bij Arsenal? Emery: 'Er is veel gepraat en de situatie is duidelijk. Ik wil er niets meer over kwijt.'

Xhaka komt woensdagavond in Portugal sowieso ook nog niet in actie voor Arsenal. Wel hervatte de veelbesproken Zwitser deze week de groepstraining, nadat hem even rust was gegund na de roerige tijd. Pierre-Emerick Aubameyang is benoemd tot de nieuwe eerste aanvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.