Verguisde Xhaka verklaart woedeaanval met openhartig statement

Reacties

Granit Xhaka heeft via Instagram voor het eerst gereageerd op de gebeurtenissen van zondag. De Arsenal-captain is met een verklaring gekomen voor zijn gedrag ten opzichte van de eigen aanhang bij de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace (2-2).

Verguisde Xhaka verklaart woedeaanval met openhartig statement
© Pro Shots

Xhaka werd zondag kort na de gelijkmaker gewisseld door manager Unai Emery. Op het moment dat duidelijk werd dat de aanvoerder naar de kant moest, klonk er luid gejuich in het Emirates Stadium. Xhaka reageerde scheldend, liep traag naar de kant en daagde de fans uit met gebaren, waarna hij vlak voor het bereiken van de spelerstunnel zijn shirt uittrok. Het moment was veelbesproken, het gedrag van Xhaka werd afgekeurd door tal van oud-spelers.

Op Instagram zegt de 27-jarige Zwitser nu het volgende: 'Na wat tijd te hebben genomen om te reflecteren op wat er gebeurd is zondag, wil ik graag een verklaring geven. De gebeurtenissen rond mijn wissel hebben mij diep geraakt. Ik houd van deze club en heb altijd honderd procent gegeven, op en buiten het veld.

Het gevoel dat ik niet begrepen word door de fans en de beledigingen bij wedstrijden en via social media de laatste weken hebben mij diep geraakt. Mensen hebben dingen gezegd als "We breken je benen", "We vermoorden je vrouw", "We wensen je dochter een ernstige ziekte toe". Dat heeft me van slag gemaakt en ik bereikte zondag het kookpunt toen ik de afkeer voelde in het stadion.

Ik liet me meeslepen en reageerde op een manier die ook niet respectvol was tegenover het gedeelte van de fans dat onze club altijd stunt, achter ons team staat en voor positieve energie zorgt. Dat was niet mijn intentie en het spijt me als het wel zo overkwam.

Mijn wens is dat er weer wederzijds respect komt, dat we ons herinneren waarom we ooit verliefd werden op het spelletje en dat we positief vooruit kunnen.'

Het stuk hierboven is het integrale statement van Xhaka, die woensdag door Emery nog buiten de schijnwerpers werd gehouden voor de League Cup-wedstrijd tegen Liverpool (5-5, verlies na strafschoppen). Mogelijk komt de middenvelder komend weekend weer in actie. De Londenaren spelen zaterdagmiddag thuis tegen Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.