Emery doet oproep aan arbiters: bescherm Neymar

Reacties

Trainer Unai Emery heeft een oproep gedaan aan de scheidsrechters van de Ligue 1. De oefenmeester van Paris Saint-Germain zou graag zien dat Neymar wat meer in bescherming wordt genomen.

Emery doet oproep aan arbiters: bescherm Neymar

In de slotfase van het duel met Olympique Marseille (2-2) zondagavond liep Neymar tegen een rode kaart aan. De gefrustreerde aanvaller, die het doelwit was van enkele flinke schoppen, kon zichzelf niet meer in bedwang houden en kreeg zijn tweede gele prent na een opstootje met Lucas Ocampos.

Emery nam het tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Nice op voor zijn pupil. 'Hij moet zich aanpassen aan de competitie, aan het team en aan de scheidsrechters. Hij is een intelligente jongen en hij weet zelf ook dat hij moet leren van zijn rode kaart. Andere spelers zijn agressief tegen hem, dus het is ook belangrijk dat de scheidsrechters ingrijpen en hem beschermen. Ik heb het er met hem over gehad, om niet te reageren op provocaties. Maar spelers zijn ook mensen. Ze reageren als er te veel agressie is', aldus de oefenmeester.

Privileges

Toch speelt er volgens Le Parisien meer rondom de Braziliaanse superster. Volgens het medium hebben de medespelers van Neymar het helemaal gehad met de privileges die Neymar bij PSG geniet. Zo zouden zijn ploeggenoten hem op de training niet te hard aan mogen pakken en hoeft hij tijdens de wedstrijd geen verdedigend werk te leveren. Ook stelt de krant dat de ex-speler van Barcelona zelf mag kiezen wat hij aantrekt op de club, terwijl voor de andere spelers clubkleding verplicht is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.