PSG voorkomt ondanks gefrustreerde Neymar eerste nederlaag

Reacties

Paris Saint-Germain heeft in extremis de eerste nederlaag in de Ligue 1 voorkomen. Op bezoek bij Olympique Marseille zorgde een magistrale vrije trap van Edinson Cavani ervoor dat het uiteindelijk 2-2 werd.

PSG voorkomt ondanks gefrustreerde Neymar eerste nederlaag

In het magische Stade Vélodrome kwam Paris Saint-Germain verrassend op achterstand. Na balverlies van Neymar kwam de bal bij zijn landgenoot Luis Gustavo terecht. De Braziliaans international schoot vervolgens van grote afstand onderin de hoek: 1-0. PSG was tot dusver ongeslagen in de Ligue 1, maar l'OM bracht het sterrenensemble van Unai Emery aan het wankelen.

Hoewel het zeker niet gemakkelijk ging voor de Parijzenaren, kwamen ze na een half uur langszij. Neymar maakte zijn foutje goed door op aangeven van Adrien Rabiot de bal laag en geplaatst in de verre hoek te mikken: 1-1. Het was zijn zevende treffer in het huidige Ligue 1-seizoen. Neymar is pas de derde speler in de 21ste eeuw die een competitietreffer weet te maken in Le Classique en El Clásico. Alleen Ronaldinho en Zlatan Ibrahimovic kregen dit na 2000 voor elkaar.

Ook na de pauze maakte Marseille het PSG ontzettend lastig. Beide ploegen kwamen amper tot grote kansen. PSG was echter niet van plan om met slechts één punt uit de Franse havenstad te vertrekken. Emery bracht Julian Draxler in de ploeg voor de centrale middenvelder Thiago Motta.

De aanvallende tactiek van de Spaanse trainer pakte echter verkeerd uit. Clinton Njie ontfutselde Rabiot de bal en gaf een voorzet, die de instormende Florian Thauvin binnenschoot: 2-1. Tien minuten voor het einde werd een zeer teleurstellende Kylian Mbappé vervangen door Ángel Di María. In de slotfase hield een gefrustreerde Neymar zijn teleurstelling niet in bedwang. De Braziliaan kreeg zijn tweede gele kaart na een opstootje met Lucas Ocampos. Toch greep PSG in extremis nog een punt. Cavani schoot op magistrale wijze een vrije trap via de onderkant van de lat binnen.

Edinson Cavani is dolblij met zijn gelijkmaker.
Edinson Cavani is dolblij met zijn gelijkmaker.

Ondanks het gelijkspel blijven de Parijzenaren de nummer één van Frankrijk. Het gat met nummer twee AS Monaco bedraagt vier punten. Marseille staat vijfde in de Ligue 1.Vrijdag wacht koploper PSG een competitieduel met het OGC Nice van Wesley Sneijder. Olympique Marseille gaat komende zondag op bezoek bij het Lille van Anwar El Ghazi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.