Elftal van de Week: vertrekkers pieken in laatste speelronde

Reacties

Het laatste Elftal van de Week van VI bestaat voor de helft uit spelers die volgend seizoen mogelijk niet meer actief zijn in de Eredivisie. Onderin presteerden de clubs in nood goed, wat degradatie voor het winnende Willem II betekende.

Elftal van de Week: vertrekkers pieken in laatste speelronde
© Pro Shots

Met goede prestaties namen Wessel Dammers (7,5) en Driess Saddiki (8) afscheid van de Eredivisie. Er werd met liefst 3-0 gewonnen van FC Utrecht en daarmee voldeed Willem II aan zijn eigen verplichtingen. Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard werkten echter niet mee: zij wonnen ook en zo waren de Tilburgers alsnog gedegradeerd. Dammers blijft via een contract bij FC Groningen wel verbonden aan het hoogste niveau.

Ook in de voorhoede van dit elftal staan enkele vertrekkers. Speler van de Week Sydney van Hooijdonk (8,5) is door SC Heerenveen gehuurd van Bologna en volgens zijn contract vertrekt hij aan het einde van het seizoen. De Friezen zijn echter van plan om zich nog een keer te melden in Noord-Italië om een langer verblijf van de spits mogelijk te maken. Vitesse lijkt wat betreft Loïs Openda (8) kansloos op eenzelfde scenario. De Belgische spits speelt al twee jaar in Arnhem en heeft na een seizoen met achttien Eredivisie-doelpunten laten zien dat hij toe is aan een volgende stap. Werkgever Club Brugge zal handenwrijvend hebben toegekeken.

Ook Yvon Mvogo (8) loopt al twee jaar op huurbasis rond in de Eredivisie. De goalie van PSV sloot af in stijl met een goed optreden tegen PEC Zwolle. Finn Stokkers (8) loopt uit zijn contract bij RKC Waalwijk en nam met een doelpunt afscheid van Brabant. Teamgenoot en aanvalspartner Roy Kuijpers (8) beschikt in tegenstelling tot Stokkers wel tot een lang doorlopend contract, maar mogelijk treffen de twee elkaar alsnog volgend seizoen in de Eredivisie. Stokkers staat namelijk in de belangstelling van Go Ahead Eagles.

Met 1-3 winnen op bezoek bij AZ is een knappe prestatie van RKC, net als de tiende eindklassering in de Eredivisie. Het komt dan ook niet als een verrassing dat RKC hofleverancier is van het laatste Elftal van de Week. Rechtsback Saïd Bakari (7,5) voegt zich bij zijn teamgenoten, aan de linkerkant vinden we Gijs Smal (7,5) terug. De back scoorde tegen Feyenoord en sloot het seizoen zo af met een glimlach. Volgend seizoen kan hij zijn Europese debuut maken.

Kampioen Ajax sloot het seizoen af met een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse, bijzonder genoeg maakte Edson Álvarez (7,5) zijn derde doelpunt op rij. De Mexicaan scoorde ook al tegen SC Heerenveen en AZ, in Alkmaar tekende Álvarez ook al voor de 2-2. Ook Steven Berghuis staat in de basisopstelling van het Elftal van de Week, hij lijkt in de nieuwe formatie van vertrekkend trainer Erik ten Hag weer uitstekend te renderen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.