El Khayati sluit terugkeer naar Nederland niet uit

Reacties

Nasser El Khayati is, na twee maanden gesteggel over het ontbinden van zijn contract bij Qatar SC, eindelijk transfervrij. De voormalig Eredivisie-smaakmaker gaat op zoek naar een nieuwe werkgever en sluit daarbij een terugkeer naar de Nederlandse velden niet uit.

El Khayati sluit terugkeer naar Nederland niet uit
© Pro Shots

De 31-jarige El Khayati verdiende bij ADO Den Haag een lucratieve overstap naar Qatar, maar het buitenlandse avontuur liep sportief gezien uit op een teleurstelling. Eind oktober kwam al naar buiten dat de middenvelder mocht vertrekken en dat zijn contract ontbonden zou worden. Pas deze week is het papierwerk daadwerkelijk in orde gemaakt.

Nu is het tijd voor iets nieuws. 'Ik ga het even rustig op me af laten komen', vertelt El Khayati aan ESPN. 'Als je een hele mooie aanbieding ergens anders krijgt, doe je dat. Maar als er iets moois uit Nederland komt dan ga ik daar zeker over nadenken. Het is allemaal nog pril, ik ben pas sinds gisteren transfervrij.'

El Khayati staat te trappelen om weer aan de slag te gaan. 'Ik kan niet wachten om weer lekker te gaan voetballen', klinkt het. 'Ik ben fit genoeg om te spelen. Natuurlijk mis ik wel een beetje ritme, maar gelukkig ben ik wel het type die na een week zijn balgevoel weer terug heeft. Dus I'm ready.'

El Khayati speelde tussen januari 2017 en de zomer van 2019 82 wedstrijden voor ADO, waarin hij 36 keer scoorde. Vervolgens vertrok hij, na moeizame onderhandelingen, naar Qatar. Mede door blessureleed kon hij daar niet laten zien wat hij in petto had. In oktober werd El Khayati al gelinkt aan FC Groningen, waar Danny Buijs de hoofdtrainer is. Buijs werkte bij Kozakken Boys al samen met de technicus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.