El Ghazi rondt overstap naar Everton af en gaat spelen met rugnummer Nouri

Reacties

Everton heeft de komst van Anwar El Ghazi donderdagavond bevestigd. Zoals VI al meldde komt de 26-jarige vleugelspits op huurbasis over van Aston Villa.

El Ghazi rondt overstap naar Everton af en gaat spelen met rugnummer Nouri
© Pro Shots

Bij de Premier League-club uit Birmingham kwam El Ghazi nog maar weinig aan spelen toe sinds de komst van manager Steven Gerrard. De tijdelijke overstap naar Everton biedt uitkomst. Bij de ploeg van Rafael Benítez moet de tweevoudig international voor een aanvallende impuls zorgen, nu het seizoen tot nu toe teleurstellend verloopt met de vijftiende plaats als resultaat.

El Ghazi is na de Oekraïense linksback Vitaliy Mykolenko en de Schotse rechtback Nathan Patterson de derde winteraanwinst voor Everton en kan niet wachten om te beginnen, vertelt hij op de clubwebsite. 'Everton is een grote club. Ik wil mijn kwaliteiten aan mijn teamgenoten, de club en natuurlijk de fans laten zien. Ik wil voor een lach op hun gezicht zorgen', vertelt de voormalig Ajacied.

El Ghazi gaat bij The Toffees spelen met het rugnummer 34, wat bij Ajax om de schouders zat van Abdelhak Nouri. Meerdere oud-ploeggenoten van de gewezen middenvelder, wiens loopbaan vroegtijdig eindigde door een hartstilstand, spelen met dat nummer. Donny van de Beek (Manchester United) en Joël Veltman (Brighton & Hove Albion) dragen het nummer 34 ook in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor El Ghazi is Everton zijn derde club sinds hij Ajax in januari 2017 voor Lille verruilde. Voor de Franse club kwam de vleugelaanvaller tot zes goals in 44 wedstrijden. Bij Aston Villa presteerde hij sinds zijn komst in 2018 aanzienlijk beter met 26 goals in 119 officiële duels, waardoor hij ook weer in beeld kwam bij Oranje. Zijn contract op Villa Park loopt nog door tot medio 2023.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer A. El Ghazi
Meer over A. El Ghazi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.