El Ghazi ondanks treffer uitgeschakeld, succesvol debuut Dervisoglu

Anwar El Ghazi heeft op Craven Cottage zijn vijfde doelpunt van het seizoen gemaakt, maar het leverde Aston Villa niets op.

Fulham
Fulham
2 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Het duel tussen Fulham en Aston Villa in de derde ronde van het FA Cup-toernooi kwam moeizaam op gang, maar negen minuten na rust kwam de thuisclub op voorsprong door een fraai schot van Anthony Knockaert. Heel lang kon Fulham niet van de voorsprong genieten, want El Ghazi zorgde negen minuten later al voor de gelijkmaker. De oud-aanvaller van Ajax gaf zo ongeveer op de doellijn het laatste zetje nadat ploeggenoot Jonathan Kodjia met veel moeite doelman Marek Rodak had gepasseerd.

Het was voor El Ghazi zijn vijfde treffer dit seizoen. In de Premier League was de dubbelvoudig Oranje-international drie keer trefzeker, terwijl hij eerder ook al scoorde in het League Cup-toernooi. Uiteindelijk had de goal van El Ghazi zaterdagmiddag weinig waarde, want een kwartier voor tijd bepaalde Harry Arter (foto) met een fraai schot van afstand de eindstand op 2-1. Aston Villa kan zich daardoor volledig richten op de strijd tegen degradatie uit de Premier League.

Brentford
Brentford
1 - 0
Stoke City
Stoke City

Halil Dervisoglu meldde zich deze week officieel bij Brentford, dat de aanvaller afgelopen zomer al overnam van Sparta Rotterdam en hem daarna nog voor een half seizoen verhuurde. Vrijdag werd de komst van Dervisoglu definitief afgerond en een dag later mocht hij al beginnen tegen Stoke City, waar Bruno Martins Indi een basisplaats had.

Dervisoglu kreeg in de 77ste minuut zijn eerste kans, maar schoot over. Vier minuten later werd hij naar de kant gehaald. Het stond op dat moment 1-0 door een treffer van Emiliano Marcondes op slag van rust. Daar bleef het bij op Griffin Park, waardoor Brentford in de koker gaat voor de loting van de vierde ronde van het FA Cup-toernooi.

Brighton & Hove Albion
0 - 1
Sheffield Wednesday

Brighton & Hove Albion blameerde zich op eigen veld tegen Sheffield Wednesday, dat in het Championship juist een dip kende. Op bezoek bij de nummer veertien van de Premier League zorgde de ploeg van Joey Pelupessy, die de hele wedstrijd speelde, echter voor een stuntje. Adam Reach maakte in de 65ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Davy Pröpper bleef de hele wedstrijd op de bank bij Brighton & Hove Albion, terwijl Alireza Jahanbakhsh als invaller zijn opwachting maakte.

Preston North End
2 - 4
Norwich City

Adam Idah zorgde voor een fantastisch slot van een droomweek voor hem. De achttienjarige spits van Norwich City maakte op Nieuwjaarsdag zijn Premier League-debuut tijdens de slotseconden van het thuisduel met Crystal Palace, maar op bezoek bij Preston North End kreeg hij een basisplaats. En het vertrouwen betaalde hij terug, want mede dankzij drie treffers van het talent wonnen de bezoekers met 2-4 en bereikten daardoor de vierde ronde van het FA Cup-toernooi.

Watford
Watford
3 - 3
Tranmere Rovers

Na de aanstelling van Nigel Pearson als manager presteerde degradatiekandidaat Watford uitstekend. Met tien punten uit vijf duels is de club hard op weg naar een plek boven de degradatiestreep. In de derde ronde van het FA Cup-toernooi leek Watford hard op weg om de uitstekende vorm een goed vervolg te geven, want na 34 minuten leidden het met 3-0 tijdens het thuisduel met Tranmere Rovers.

In het laatste half uur gaf de ploeg van Pearson het echter helemaal weg, want door treffers van Connor Jennings, Emmanuel Monthe en Paul Mullin werd het nog 3-3. Daardoor moet Watford, dat de wedstrijd met tien man eindigde door een rode kaart voor Roberto Pereyra, op herhaling.