Ekkelenkamp een van de 'verliezers' bij Hertha: 'Basisplek is ver weg'

Reacties

Jurgen Ekkelenkamp zal in zijn tweede seizoen in dienst van Hertha BSC vurig hopen op meer speelminuten, maar die lijkt hij voorlopig niet te krijgen. De 22-jarige middenvelder heeft in de Duitse hoofdstad te maken met hevige concurrentie.

Ekkelenkamp een van de 'verliezers' bij Hertha: 'Basisplek is ver weg'

Ekkelenkamp verliet Ajax een jaar geleden om zijn geluk te beproeven in Berlijn, maar daar is tot nu toe nog niet veel van terechtgekomen. De middenvelder kende als invaller nog wel een droomdebuut met een goal tegen Greuther Fürth. Ekkelenkamp moest het ook daarna vooral doen met invalbeurten.

Uiteindelijk speelde Ekkelenkamp 21 Bundesliga-wedstrijden waarin hij drie keer scoorde. Gemiddeld deed de Nederlander echter maar ruim een half uur per wedstrijd mee. Volgens Kicker zit een verbeterd perspectief er voorlopig niet in. Het tijdschrift noemt Ekkelenkamp als een van de verliezers van het trainingskamp in Engeland. 'Ekkelenkamp kan Hertha veel creativiteit en gevaar brengen op het middenveld naast Suat Serdar, maar hij heeft op dit moment weinig vertrouwen en ritme.'

Ekkelenkamp scoorde zaterdag we in een oefenduel met de Onder-23 van Watford. 'Maar op zijn positie moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Kevin-Prince Boateng, Lucas Tousart en Vladimir Darida. Een basisplek is ver weg. Tot nu toe heeft de voormalig speler van Ajax weinig signalen ontvangen dat hij meer speeltijd gaat krijgen', schrijft het Duitse voetbaltijdschrift.

Ekkelenkamp ligt nog tot medio 2025 vast bij Hertha. Vorige maand viel zijn naam nog bij Feyenoord, dat op zoek was naar een alternatief voor het geval dat Guus Til niet zou blijven. Til koos uiteindelijk voor PSV, waarna Feyenoord zich versterkte met Sebastian Szymanski.

Bekijk hier al onze video's
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Meer J. Ekkelenkamp
Meer over J. Ekkelenkamp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.