Eindejaarsquiz (2): de tegenstanders in Europa in 2022

Reacties

In de laatste week van 2022 blikt VI terug op het voetbaljaar met een dagelijkse quiz. Vandaag deel twee, over de tegenstanders van Nederlandse club in Europees verband.

Eindejaarsquiz (2): de tegenstanders in Europa in 2022
© Pro Shots

Wisselende resultaten voor Nederlandse clubs in Europa dit jaar. Feyenoord haalde de finale van de Conference League, terwijl Ajax in de Champions League tegen een historische zeperd aanliep. Over de hele linie slaat de balans positief uit, zeker met het oog op de UEFA coëfficiëntenlijst. Nederland staat op de zesde plaats en heeft na de winterstop nog vier ploegen die meedingen om een Europese prijs.

In de quiz zoeken we naar 23 goede antwoorden, terwijl Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse dit kalenderjaar tegen 21 verschillende clubs speelden in Europese hoofdtoernooien (exclusief kwalificatie). Er zitten dus twee ploegen bij die tegen twee Nederlandse clubs in actie kwamen in 2022. Een gratis hint, doe er je voordeel mee.

Elke dag een breinbreker

We sluiten het jaar af met een dagelijkse quiz, vijf stuks, waarin we zoeken naar in totaal 116 goede antwoorden. Valt er iets te winnen? Nou, vooral reputatie in de reacties en op sociale media. Meer dan honderd punten is bijzonder knap, dus deel je scores.

Ben je op zoek naar een pittige uitdaging waar prijzen aan verbonden zijn, check dan de eindejaarsquiz in ons dubbeldikke kerstnummer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.