Eindejaarsquiz (1): de Eredivisie-topscorers van 2022

Reacties

In de laatste week van 2022 blikt VI terug op het voetbaljaar met een dagelijkse quiz. Vandaag deel één, over de topschutters van de Eredivisie.

Eindejaarsquiz (1): de Eredivisie-topscorers van 2022
© Pro Shots

De topscorerstitel over 2022 gaat naar twee spelers, één van Ajax en één van PSV. Het duo eindigde op vijftien treffers en dat is historisch gezien een zeer lage opbrengst. Alleen in 2020 en 1956 maakten de topschutters van de Eredivisie minder treffers. Dat er in die jaren niet veel gescoord werd is niet verwonderlijk. Door corona lag het voetbal in 2020 maandenlang stil en 1956 was het debuutjaar van de competitie, waardoor slechts vier maanden meetellen (september t/m december).

Elke dag een breinbreker

We sluiten het jaar af met een dagelijkse quiz, vijf stuks, waarin we zoeken naar in totaal 116 goede antwoorden. Valt er iets te winnen? Nou, vooral reputatie in de reacties en op sociale media. Meer dan honderd punten is bijzonder knap, dus deel je scores.

Ben je op zoek naar een pittige uitdaging waar prijzen aan verbonden zijn, check dan de eindejaarsquiz in ons dubbeldikke kerstnummer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.