Eerste thuiszege AS Roma zonder gepasseerde De Rossi

Zonder de door trainer Zdenek Zeman gepasseerde Daniele De Rossi en Pablo Osvaldo (foto) heeft AS Roma - na de 4-1 nederlaag tegen Juventus - met 2-0 gewonnen van Atalanta Bergamo.

Eerste thuiszege AS Roma zonder gepasseerde De Rossi

Doelman Maarten Stekelenburg had met enkele cruciale reddingen een belangrijk aandeel in de zege en hield voor het eerst dit seizoen zijn doel schoon. De 3-0 zege op Cagliari was immers een reglementaire overwinning.

Stekelenburg moest al vroeg in actie komen bij een poging van de aan de buitenspelval ontsnapte Germán Denis en bij een kopbal van Maximiliano Moralez. Na een kwartier ontsnapte Roma aan een tegengoal toen Moralez van dichtbij de lat trof.

Een kwartier voor rust benutte Roma-aanvaller Erik Lamela zijn kans wel na een combinatie met aanvoerder Francesco Totti, die de Argentijn oog in oog met doelman Andrea Consigli zette. Even later schoot Mattia Destro op de lat op aangeven van doelpuntenmaker Lamela.

Na de pauze was Roma de bovenliggende partij en tekende de van een blessure teruggekeerde Michael Bradley uit de rebound voor de 2-0. Eerder troffen pogingen van Totti nog het houtwerk en de vuisten van Consigli.

Door de eerste thuisoverwinning van het seizoen klimt Roma naar de vijfde plaats met elf punten uit zeven duels. Atalanta bivakkeert op de achttiende plaats met vijf punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's