Eerste sanctie uitgedeeld aan Nice, Marseille vreest voor straf Payet

Reacties

Het incident met de supporters van OGC Nice in het thuisduel met Olympique Marseille heeft al tot een eerste sanctie geleid. Nog voordat de tuchtcommissie van de Franse LFP zijn oordeel heeft geveld, heeft prefect Bernard Gonzalez besloten dat een deel van het stadion minstens vier duels dicht moet.

Eerste sanctie uitgedeeld aan Nice, Marseille vreest voor straf Payet
© Pro Shots
Nice
Nice
1 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Het gaat om La Tribune Populaire, waar de fans zaten die zondagavond over de schreef gingen door eerst diverse spelers van Marseille te bekogelen en vervolgens het veld op te gaan om met hen de strijd aan te gaan nadat Dimitri Payet iets teruggooide richting de ultra's van Nice. Die mogen van de prefect van het departement Alpes-Maritimes nu minstens vier duels niet het stadion in. Ook moeten er langs de hele tribune per direct netten worden geïnstalleerd.

Nice heeft het incident in een statement inmiddels veroordeeld, maar sprak ook zijn onvrede uit over het 'onverantwoordelijke gedrag' van enkele spelers van Marseille. Die club zou ook al vrezen voor een zware straf voor Payet, die wegens zijn reactie op de provocerende Nice-fans zou kunnen worden geschorst als de Franse tuchtcommissie zich woensdag buigt over het incident. Marseille ging volgens de LFP zelf zijn boekje te buiten door niet terug te keren op het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer OGC Nice
Meer over OGC Nice
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.