Franse competitie legt uit waarom Nice - Marseille hervat had moeten worden

Reacties

De Ligue de Football Professionnel (de Franse competitie-organisator) heeft gereageerd op de rellen tijdens OGC Nice - Olympique Marseille van zondagavond. De LFP heeft onder meer uitgelegd waarom er werd besloten om de wedstrijd alsnog uit te voetballen, iets wat overigens niet gebeurde.

Franse competitie legt uit waarom Nice - Marseille hervat had moeten worden
© Pro Shots
Nice
Nice
1 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Het ging zondagavond in de 75ste minuut helemaal mis in Nice. Marseille-speler Dimitri Payet reageerde in de linkerhoek van het veld op de supporters van de thuisploeg, die voorwerpen op het veld gooiden. Daarna ging los en betraden supporters het veld. Ondertussen kregen de spelers van Nice en Marseille het met elkaar aan de stok. Spelers en supporters duwden en trokken er onderling ook op los. Ook in de catacomben bleef het geruime tijd onrustig.

Na meer dan een uur oponthoud was het opvallend genoeg de bedoeling dat de wedstrijd 'gewoon' uitgespeeld zou gaan worden. Marseille weigerde echter verder te spelen, omdat spelers en staf zich niet veilig voelden. Daardoor ontstond er een koddige situatie: de arbitrage en Nice keerden terug op het veld, maar omdat de bezoekers in de kleedkamer bleven, werd de wedstrijd definitief gestaakt. Nice-voorzitter wees daarna met de beschuldigende vinger richting de spelers van Marseille, nu heeft ook de competitie-organisatie gereageerd op de schandelijke vertoning.

'De LFP veroordeelt het geweld', zo begint het statement, waarna er wordt uitgelegd waarom er werd besloten om door te voetballen. 'Die beslissing werd genomen door het crisisteam van de lokale autoriteiten, om de veiligheid van de 32 duizend aanwezige toeschouwers te beschermen. De LFP schaart zich achter dit besluit. De zaak ligt nu bij de disciplinaire commissie.' Marseille-president Pablo Longoria liet zich eerder al uit over het feit dat zijn club weigerde om verder te spelen.

Beide ploegen mogen woensdag hun verhaal doen tegenover de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond. Intussen zijn er al drie arrestaties verricht, terwijl de burgemeesters van beide steden én de Minister van Sport van Frankrijk (Roxana Maracineanu) van zich heeft laten horen. Zij steunt de spelers van Marseille. 'Ik ben blij dat ze voor zichzelf zijn opgekomen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.