Marseille walgt van pushende Ligue 1 na supportersaanval: 'Onacceptabel'

Reacties

De vlam sloeg zondagavond in de pan bij het competitieduel tussen OGC Nice en Olympique Marseille, waar supporters van de thuisploeg spelers van Marseille aanvielen. Marseille-voorzitter Pablo Longoria verdedigt de beslissing van zijn team om de wedstrijd niet af te maken.

Marseille walgt van pushende Ligue 1 na supportersaanval: 'Onacceptabel'
© Pro Shots

Na een afkoelingsperiode betraden de spelers van Nice weer het veld voor een warming-up, met als doel de wedstrijd weer te hervatten. De Marseille-spelers lieten zich echter niet meer zien, waardoor het duel gestaakt werd. De reglementen lijken voor te schrijven dat Nice deze wedstrijd nu met 3-0 wint, maar Franse media hebben al begrepen dat Marseille juridische stappen wil ondernemen.

Volgens Longoria was het volstrekt logisch dat zijn spelers niet meer terugkeerden op het veld. 'De competitieorganisator wilde de wedstrijd hervatten', zegt hij. 'Maar voor de veiligheid van onze spelers hebben we besloten om niet meer op het veld te verschijnen. De veiligheid van onze spelers was niet gegarandeerd.'

'Dit is al de tweede keer dat we dit meemaken. Het gebeurde eerder al bij Montpellier, waar we na de genomen beslissingen besloten om door te gaan', vervolgt Longoria. 'Maar wat er nu gebeurde, was volstrekt onaanvaardbaar. De scheidsrechter was bij ons en bevestigde dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Toch wilde de Ligue 1 de wedstrijd hervatten. Onacceptabel.'

'Onacceptabel' is ook precies het woord dat L'Equipe maandag op zijn voorpagina heeft gezet. Nice-Matin houdt het op 'pathetisch'.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.