Eerste keus Xavi werd van zijn stuk gebracht door toenadering Barcelona

Reacties

Barcelona maakte maandag bekend trainer Ernesto Valverde te hebben ontslagen. Nog diezelfde avond verscheen Quique Sétien ten tonele als zijn opvolger. Sétien was niet de eerste naam op het lijstje van de directie: dat was oud-middenvelder Xavi, op dit moment trainer van Al-Sadd.

Eerste keus Xavi werd van zijn stuk gebracht door toenadering Barcelona
© Pro Shots

In de dagen vóór Valverde's ontslag lekte via de Spaanse pers al uit dat Éric Abidal en Oscar Grau namens Barcelona al waren afgereisd naar Qatar om met Xavi van gedachten te wisselen. De kranten schreven toen dat Xavi het nog te vroeg vond om al terug te keren naar de club waar hij uitgroeide tot een legende.

Nu bevestigt Xavi die lezing voor het eerst hardop. 'Ja, Abidal en Grau hebben mij aangeboden de nieuwe trainer te worden', zegt hij in een reactie aan El Mundo Deportivo. 'Maar ik heb nee gezegd, met name omdat het op dit moment te vroeg is om Barcelona te coachen. Maar het blijft mijn droom om dat in de toekomst wél te doen', voegt hij eraan toe.

Xavi zag niet direct aankomen dat Abidal en Grau hem zouden bezoeken en het verzoek bij hem neer zouden leggen om Valverde af te lossen. 'Ik heb het nieuws eerst verteld aan mijn gezin en daarna gedeeld met mijn spelers, want die volgden de berichten ook op de voet. Ik was daarna een dag of drie niet in goeden doen, maar nu concentreer ik me weer helemaal op Al-Sadd.'

Wat Xavi betreft heeft Barcelona met Sétien een prima keuze gemaakt. 'Ik houd van zijn werkwijze en ik hoop dat hij successen zal boeken met de ploeg', zegt Xavi complimenteus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.