Eerste dominosteen valt: Saúl op allerlaatste moment toch naar Chelsea

Reacties

Chelsea heeft wederom een grote naam binnengehengeld. De Londenaren huren Saúl Níguez van Atlético Madrid, voor één seizoen. De deal is een van de allerlaatsten van deze transferwindow, na een bijzonder hectische avond. Dat betekent goed nieuws voor Antoine Griezmann en Luuk de Jong, zo lijkt het.

Eerste dominosteen valt: Saúl op allerlaatste moment toch naar Chelsea
© Pro Shots

Saúl belandde op zijn elfde in de jeugdopleiding van Real Madrid, maar stapte twee jaar later al over naar stadgenoot Atlético. Daar maakt de centrale middenvelder op 8 maart 2012 zijn debuut in het eerste elftal: als zeventienjarig toptalent mocht hij tijdens het Europa League-duel met Besiktas invallen. In 2013/14 speelde hij op huurbasis bij Rayo Vallecano (ook uit Madrid), waarvoor hij 34 duels speelde op het hoogste niveau. Daarna keerde hij terug bij Atlético, waar hij vanaf dat moment uitgroeide tot een vaste waarde.

Zeker de laatste zes jaar was de nu 26-jarige Saúl een sterkhouder, al kwam hij vorig seizoen wat minder vaak in actie. In de afgelopen jaren werd hij met zijn club één keer landskampioen (vorig seizoen), won hij één keer de beker (in 2013), één keer de Spaanse Super Cup (2014), één keer de UEFA Super Cup (2018) en tweemaal de Europa League (2012 en 2018). Ook verloor hij in 2016 de Champions League-finale. In de zomer van 2017 ondertekende Saúl nog een nieuw contract voor negen (!) seizoenen, maar nu volgt er dan toch een vertrek.

Nadat hij dus drie clubs uit Madrid heeft gehad, kiest Saúl niet alleen voor een andere stad, maar zelfs voor een heel ander land. Bij Champions League-winnaar Chelsea is hij vooralsnog de tweede grote zomeraanwinst, na spits Romelu Lukaku. Overigens leek het er lange tijd op dat de deal niet meer ging gebeuren. En dat zou weer dramatisch nieuws zijn voor Antoine Griezmann en Luuk de Jong zijn. De beide aanvallers zouden vertrekken naar respectievelijk Atlético en Barcelona, maar dan moest eerst Saúl vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.