Duitsland terug bij af na wanprestatie: 'We hoeven niet te sterven in schoonheid'

Reacties

Het ontslag van Hansi Flick en de aanstelling van Julian Nagelsmann als bondscoach van Duitsland heeft vooralsnog weinig opgelost. In aanloop naar het EK in eigen land van volgend jaar zomer verkeert het gastland nog altijd in een diepe crisis. Na de oefennederlaag tegen Oostenrijk (2-0) komt de kritiek van alle kanten.

Duitsland terug bij af na wanprestatie: 'We hoeven niet te sterven in schoonheid'
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 0
Duitsland
Duitsland

De Duitse media slaan uiteraard alarm na de tweede oefennederlaag op rij en de zesde van dit kalenderjaar. Zo spreekt Bild van een 'beschamend en shockerend slecht optreden' in Oostenrijk. 'O mijn God, wat was dat? Helemaal niets', schrijft de boulevardkant, die de druk op de nationale ploeg alleen maar verder ziet toenemen. En Kicker ziet dat Duitsland weer terug bij af is, nadat Nagelsmann in oktober met een overwinning op de Verenigde Staten nog een hoopvolle start had gekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de twee nederlagen tegen Turkije en Oostenrijk moet Nagelsmann volgens Kicker alles ter discussie stellen, vooral zijn eigen maatregelen. Volgens het kwaliteitsblad nam de 36-jarige trainer veel te veel risico met zijn keuzes, bijvoorbeeld door Kai Havertz tegen Turkije als linksback op te stellen. Dat de voormalig trainer van Bayern München na afloop van dat duel doof bleek voor alle kritiek van buitenaf, wordt hem ook kwalijk genomen. Zoals het tegen Oostenrijk ook ontbrak aan een duidelijk plan.

Nagelsmann was zelf ook uitermate kritisch op het optreden van zijn ploeg in Wenen. 'Als we bijna alles uit stilstand doen, dan kan Baumgartner met één stap twee spelers verdedigen. We hebben veel meer dynamiek nodig', zei de jeugdige bondscoach dinsdagavond in gesprek met ZDF. 'We leden absurd vaak balverlies.' Ook hekelde de Duitse bondscoach de manier waarop zijn ploeg de eerste treffer weggaf aan Oostenrijk. 'Dat heeft gewoon met oplettendheid te maken, we werden niet overlopen.'

Duitse deugen
En dus erkent Nagelsmann dat er veel werk aan de winkel is richting het EK. Hij put vertrouwen uit de saamhorigheid van de selectie buiten het veld en ziet voldoende aanknopingspunten. Wel was hij het eens met de kritiek van technisch directeur Rudi Völler dat er misschien te veel lieverdjes in de selectie zitten. 'Zo krijg je het tegen elke tegenstander zwaar', zei de gepassioneerde oud-international. 'Het ontbreekt net aan die tien procent. We zijn trots op de Duitse deugden. We moeten hard werken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aanvoerder Ilkay Gündogan erkende dat het veel en veel beter moet richting het EK. 'Slechter dan dit kan niet, misschien is dat dan het enige positieve', zei de middenvelder van Barcelona. 'We waren telkens te laat. We gaven de Oostenrijkers precies wat ze wilden. Zo zal je niet succesvol zijn.' Desondanks houdt Nagelsmann de moed erin. 'We moeten nu niet in de slachtofferrol kruipen. Dit moet ervoor zorgen dat iedereen hard werkt. Het gaat om de Duitse deugden. We hoeven niet te sterven in schoonheid.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.