Duits leedvermaak: 'Holland-Panik, haalt Oranje ons EK niet?'

Reacties

Terwijl onze buurlanden al zeker zijn van het EK, moet het Nederlands elftal aan de bak om er volgend jaar bij te zijn op de Europese eindronde in Duitsland. Dat zorgt voor leedvermaak in het gastland.

Duits leedvermaak: 'Holland-Panik, haalt Oranje ons EK niet?'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Duitsland heeft zelf minder dan een jaar voor het EK ook de nodige kopzorgen, wat al leidde tot het ontslag van bondscoach Hansi Flick en de aanstelling van Julian Nagelsmann. Bild is er altijd als de kippen bij om over de crisis van Die Mannschaft te schrijven. Dit keer speelt de boulevardkrant in op de sentimenten, nu er een kans bestaat dat Nederland het EK in Duitsland mist.

Boven het wedstrijdverslag van het EK-kwalificatieduel met Frankrijk kopt Bild namelijk 'Holland-Panik na nederlaag tegen Mbappé, haalt Oranje ons EK niet?' En daar speelt de boulevardkrant gretig op in. 'Maandag moet Nederland naar Griekenland. Als Oranje daar niet wint, dan zullen ze echt beven van angst en kunnen de Duitse fans zingen: Ohne Holland feieren wir EM.'

Al snel volgt de kanttekening dat Nederland een duel meer te spelen heeft dan Griekenland en dat het onderling resultaat in het voordeel van Oranje is, maar dat er zorgen zijn om de EK-deelname voort de boventoon. Dat geldt ook in Belgische media, nu het EK in 'groot gevaar lijkt', aldus Het Nieuwsblad. 'Nederland zit in de penarie', schrijft Sporza. 'Oranje in de problemen', kopt Het Laatste Nieuws.

Vangnet
Bij onze zuiderburen voegen ze daar wel aan toe dat er nog een vangnet is. Door de groepswinst in de Nations League is Oranje immers zeker van deelname aan de play-offs om de laatste EK-tickets, mocht het niet bij de eerste twee in Groep B eindigen. Op basis van de huidige stand van zaken zou Nederland dan eerst Estland treffen en vervolgens Tsjechië of Wales. Maar zover is het nog lang niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ma 16 okt. 2023

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.