Nagelsmann moet Duitsland naar succes op EK in eigen land leiden

Reacties

Julian Nagelsmann is per direct de nieuwe bondscoach van Duitsland. De 36-jarige oefenmeester is aangesteld als opvolger van Hansi Flick, die eerder deze maand ontslagen werd. Daardoor leidt hij Die Mannschaft komende zomer op het EK in eigen land.

Nagelsmann moet Duitsland naar succes op EK in eigen land leiden
© Pro Shots

Al sinds het ontslag van Flick lag Nagelsmann op pole position om het stokje over te nemen. De jonge oefenmeester was sinds zijn ontslag bij Bayern München clubloos, maar stond nog altijd hoog aangeschreven in eigen land. Nu zijn beide partijen akkoord geraakt over een contract tot het einde van het eindtoernooi.

In Zuid-Duitsland werd Nagelsmann afgelopen seizoen op non-actief gezet vanwege tegenvallende resultaten. Doordat hij nog een doorlopend contract tot medio 2026 had bij Der Rekordmeister moet de kersverse bondscoach een aanzienlijk deel van zijn gage laten vallen om aan de slag te gaan bij de nationale ploeg. In totaal zou Nagelsmann zestien miljoen euro hebben laten vallen.

Door de komst van Nagelsmann is de komst van Louis van Gaal van de baan. De gelouterde trainer was in de schaduw van Nagelsmann een van de alternatieven om Bundestrainer te worden. Zo ver is het niet gekomen, want Duitsland zal het EK in eigen land gaan afwerken met Nagelsmann.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.