Duidelijke taal Schmidt over kansen op speeltijd Drommel in seizoenslot

Reacties

Als Yvon Mvogo zijn niveau van de laatste twee wedstrijden vasthoudt, verwacht trainer Roger Schmidt niet dat Joël Drommel nog veel aan spelen toekomt bij PSV. De 25-jarige doelman raakte zijn basisplaats donderdag kwijt aan Mvogo.

Duidelijke taal Schmidt over kansen op speeltijd Drommel in seizoenslot
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Drommel maakte geen goede indruk in het uitduel met FC Twente, waarop Schmidt besloot om Mvogo in de kwartfinale van de Conference League tegen Leicester City op te stellen. De Zwitserse doelman greep zijn kans en stond ook zondag tegen RKC Waalwijk (2-0) onder de lat. Voorlopig heeft Schmidt geen reden om hem uit de basis te halen, vertelde hij zondag op zijn persconferentie toen hij de vraag kreeg of Drommel dit seizoen nog kans heeft om aan spelen toe te komen.

'We zullen zien. Hij heeft al veel wedstrijden gespeeld, bijna alles', zei Schmidt over Drommel. 'Nu staat Yvon op doel. Hij deed het goed, afgelopen donderdag en vandaag. Ik ga niet elke week de keeper wisselen, het is nu aan Yvon om het te laten zien. Hij krijgt alle steun en als hij zo goed speelt als de laatste twee wedstrijden, zijn de kansen voor Joël niet zo heel groot om weer aan spelen toe te komen. Dat is profvoetbal. We hebben erover gepraat, het is een heel duidelijke situatie.'

En dus lijkt Drommel zich de rest van het seizoen te moeten schikken in de rol van reservedoelman, terwijl de 25-jarige keeper werd aangetrokken als eerste keeper en het ook al schopte tot de selectie van Oranje. 'Hij is teleurgesteld, maar hij accepteert mijn beslissing. Ik heb het geprobeerd uit te leggen, hij kon het volgen. Ik denk dat hij ook veel steun heeft gevoeld toen hij speelde. Het is onderdeel van het voetbal dat je niet altijd in de basis start. Desondanks ben je belangrijk', aldus Schmidt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer J. Drommel
Meer over J. Drommel
Meer Mvogo
Meer over Mvogo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.