PSV-doelman Mvogo straalt van oor tot oor na 'heel, heel zware periode'

Reacties

Pas voor de derde keer dit seizoen mocht Yvon Mvogo donderdagavond aantreden bij PSV. De Zwitserse doelman stelde niet teleur in het Conference League-duel met Leicester City en kijkt dan ook tevreden terug.

PSV-doelman Mvogo straalt van oor tot oor na 'heel, heel zware periode'
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
0 - 0
PSV
PSV

PSV-coach Roger Schmidt verraste donderdag door opnieuw te wisselen van doelman. Na zijn zwakke optreden tegen FC Twente verloor Joël Drommel zijn plaats aan Mvogo. De 27-jarige sluitpost stond Veronica achteraf met een grote glimlach te woord: 'Het was gewoon fantastisch om weer een wedstrijd te spelen, en dan ook nog tegen Leicester City voor deze geweldige fans', begon hij.

'Het is een ongelooflijk gevoel. Ik ben ook blij dat ik een clean sheet kon houden, maar ik moet zeggen: met heel veel dank aan mijn teamgenoten, want vandaag was het niet makkelijk. Ik denk dat ik het goed gedaan heb vandaag en hopelijk gaat het de volgende wedstrijden ook zo', zei de doelman, die door PSV gehuurd wordt van RB Leipzig.

Mvogo kreeg twee maanden geleden ook al eens de kans van Schmidt. Na een aantal teleurstellende optredens van Drommel mocht de Zwitser beginnen in de topper tegen AZ, maar daarin maakte hij een fatale fout. Daarna was hij zijn plek direct weer kwijt. De doelman gaf donderdag toe dat die beslissing hard aankwam.

'Ja, dat was mentaal heel, heel moeilijk. Maar ik geloof in mezelf. Als doelman moet dat wel, anders wordt het heel lastig. Gelukkig is die mentale kracht één van mijn sterke punten. Ik geef nooit op, ook niet op de training. Daar geef ik altijd alles en laat ik zien dat de coach op me kan rekenen, vandaar was de beloning', concludeerde de stralende Mvogo.

'Eigenlijk is het hele seizoen al pittig voor me, want ik verwachtte deze situatie niet. En zeker niet na de wedstrijd tegen AZ, maar ik ben een harde werker. Ik geloof altijd in mezelf, wat mensen ook zeggen. Ik ken mijn kwaliteiten en ik weet wat ik kan brengen. Vandaag heb ik het team heel goed geholpen. Laten we zien of ik ze de volgende wedstrijd weer kan helpen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.