Ligue 1-surprise laat Paris Saint-Germain in de slotfase ontsnappen

Paris Saint-Germain heeft zondag diep moeten gaan voor een overwinning op Lorient (1-2). Op het slechte veld in Stade du Moustoir bezegelde Danilo Pereira het lot van de nummer drie van de Ligue 1.

Lorient
Lorient
1 - 2
PSG
PSG

Lorient baart dit seizoen opzien door mee te draaien in de top van de Ligue 1. Met de derde plek blijft de club uit Bretagne enigszins in het spoor van het schier onaantastbare PSG. Dat kon door een blunder van voormalig PSV-doelman Yvon Mvogo al vroeg juichen. Neymar profiteerde van de ketser en opende na acht minuten de score (0-1). Tot overmaat van ramp moest Mvogo een paar minuten later geblesseerd van het veld.

Lorient komt op gelijke hoogte
Maar Lorient gaf zich niet gewonnen. Een geweldige aanval leverde vlak na rust de gelijkmaker op. Teremas Moffi kreeg de bal na een slim overstapje terug van Enzo Le Fee en schoot vervolgens met links hard raak (1-1). Gianluigi Donnarumma zag er niet lekker uit en liet zich kloppen in de korte hoek. Door het doelpunt van Moffi moest PSG, dat aantrad zonder de licht geblesseerde Lionel Messi, weer op jacht naar de voorsprong.

Danilo kopt raak
In de slotfase nam PSG alsnog afstand van de surprise van de Ligue 1. Een corner van Neymar belandde op het hoofd van Danilo, die hard raak kopte (1-2). De viering van Neymar liet de ontlading bij de bezoekers zien. De Braziliaan liet zich met gebalde vuisten op zijn knieën vallen. Het doelpunt van Danilo (ex-Roda JC) bleek de nekslag voor het dappere Lorient.