Dubbele gevoelens bij Noord-Macedonië richting EK-duel met Oranje

Noord-Macedonië heeft dinsdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Slovenië in een van de twee oefenduels richting het EK. De tegenstander van Oranje kan tevreden terugkijken op de wedstrijd, maar zal balen van een late tegenslag.

Noord-Macedonië
1 - 1
Slovenië
Slovenië

Bondscoach Igor Angelovski deed een beroep op zijn sterspelers Eljif Elmas en Goran Pandev. De 37-jarige spits, slechts drie spelers op het komende EK zijn ouder, hield het zeventig minuten vol. Elmas opende tien minuten in de tweede helft de score.

De defensie van Noord-Macedonië hield knap stand tegen de Slovenen, waar Josip Ilicic in de spits stond. In de absolute slotfase ging het echter toch mis voor de Oranje-opponent. Domen Crnigoj van het gepromoveerde Venezia maakte in de zevende (!) minuut van de extra tijd alsnog gelijk in Skopje.

Noord-Macedonië oefent voor het EK nog tegen Kazachstan, waarna het land zijn vuurdoop op het EK gaat beleven tegen Oostenrijk. Het Nederlands elftal is de laatste tegenstander in de groep, op 21 juni staan de landen tegenover elkaar in Amsterdam.