Venezia bewerkstelligt in ware thriller toch nog promotie

Reacties

Na negentien jaar keert Venezia terug in de Serie A. In de barrage met Cittadella werd promotie bewerkstelligd.

Venezia bewerkstelligt in ware thriller toch nog promotie
© Pro Shots
Venezia
Venezia
1 - 1
Cittadella
Cittadella

Na de nipte zege bij Cittadella had Venezia voor de return de beste papieren voor het beschikbare Serie A-ticket. Maar in het eigen Stadio Penzo kostte het alle moeite om promotie over de eindstreep te halen.

Federico Proia poetste namens Cittadella halverwege de eerste helft de in de heenwedstrijd opgelopen achterstand weg. Niet veel later incasseerde Venezia een volgende tegenvaller. Pasquale Mazzocchi kreeg in een tijdsbestek van minder dan een minuut twee gele kaarten. Twintig minuten voor tijd moest Mattia Aramu, al gewisseld bij Venezia, vervolgens ook nog inrukken met een rode kaart.

Met een man minder slaagde het Venezia van voormalig Willem II-doelman Niki Mäenpää er tóch nog in de o zo belangrijke goal te maken. Invaller Riccardo Bocalon was met de gelijkmaker in de extra tijd de gevierde man bij de thuisploeg, die met Empoli en Salernitana naar de Serie A is gepromoveerd. Zo is de ploeg die in 2002 uit de Serie A en in 2005 zelfs uit de Serie B degradeerde en in zowel 2005 als 2009 failliet werd verklaard na negentien jaar weer terug op het hoogste niveau.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.