Druk op positie Gerrard neemt verder toe na desastreuze nederlaag

De druk op de positie van Steven Gerrard is nog verder toegenomen. De Liverpool-legende moest donderdagavond met lede ogen toezien hoe Aston Villa met tien man hard onderuit ging op bezoek bij het gepromoveerde Fulham. Leicester City deed onderin de Premier League juist goede zaken.

Fulham
3 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Voorafgaand aan het uitduel met Fulham was de druk op de positie van Gerrard al aanzienlijk. In Engelse media werd zelfs al gespeculeerd over mogelijke opvolgers, waarbij onder anderen de naam van Mauricio Pochettino circuleerde. Die speculaties zullen alleen maar toenemen nu Aston Villa donderdagavond hard onderuit ging op Craven Cottage en zo slechts een van de laatste acht duels won.

Fulham had al niet meer gewonnen sinds 16 september, maar ging voortvarend van start. Willian en Aleksandar Mitrovic waren al snel dicht bij een goal, uiteindelijk brak Harrison Reed tien minuten voor rust de ban met een fraaie treffer. Villa bleef het antwoord schuldig, zeker toen Douglas Luiz in de 62ste minuut na tussenkomst van de VAR rood kreeg wegens een kopstoot aan het adres van Mitrovic.

Met tien man was er geen houden meer aan voor Villa. Uit de strafschop die Mitrovic kreeg, zette de Servische spits zelf de 2-0 op het scorebord. Zeven minuten voor tijd bleek dat de gifbeker voor Gerrard ook daarna nog niet leeg was, toen Tyrone Mings in eigen doel scoorde na een actie van Neeskens Kebano. De vraag is of nu of die afgetekende nederlaag gevolgen heeft voor Gerrard.

Leicester City
2 - 0
Leeds United

Leicester City boekte tegen Leeds United zijn tweede overwinning van het seizoen. Crysencio Summerville startte voor het eerst in de basis bij de bezoekers, maar kon de derde nederlaag op rij niet voorkomen. Robin Koch werkte een voorzet van Dennis Praet in eigen doel en Harvey Barnes rondde een fraaie aanval af. Leeds kwam niet verder dan een schot tegen de lat van Luis Sinisterra.