Dromen van het WK: Haps gelooft in Surinaamse stunt tegen Canada

Reacties

Niet alleen Curaçao, ook Suriname kan zich vannacht plaatsen voor de volgende ronde van de WK-kwalificatiereeks in de CONCACAF-zone. De ploeg van bondscoach Dean Gorré moet daarvoor wel winnen van Canada.

Dromen van het WK: Haps gelooft in Surinaamse stunt tegen Canada
© Pro Shots
Canada
Canada
4 - 0
Suriname
Suriname

Het cruciale duel is de eerste echte test voor Suriname, dat zijn selectie de laatste tijd van een flinke kwaliteitsinjectie voorzag door diverse spelers met een Nederlands paspoort en een verleden in de Eredivisie te overtuigen de kleuren van De Natio te komen verdedigen middels een speciaal sportpaspoort. Met als ultieme droom plaatsing voor het WK 2022 in Qatar.

Ridgeciano Haps is een van hen. De linksback van Feyenoord vertelt in een artikel op de FIFA-website dat het veel voor hem betekent dat hij nu kan uitkomen voor Suriname. 'Elk jaar kom ik naar Suriname om mijn familie te zien, om van het leven te genieten en om de mensen te ontmoeten, die heel aardig zijn. Je voelt de liefde van de mensen.'

En dus wil Haps Suriname helpen de opmars in te zetten in het mondiale voetbal. 'Ik zal alles geven voor Suriname. Niet alleen voor het Surinaamse voetbal, maar voor het land. Ik wil het op de kaart zetten', stelt Haps, die klaar is voor het duel met Canada. 'Ik weet dat veel mensen verrast zijn door Suriname, maar we moeten het nu laten zien.'

De basiself van Suriname in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bermuda (6-0). 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Haps heeft Suriname genoeg kwaliteit om te stunten tegen Canada, dat 66 plaatsen hoger staat op de FIFA-ranking. 'Er vormt zich een mooie ploeg. We hebben nu veel spelers die in Europa spelen, de kwaliteit is er. We hebben veel snelheid en kracht, we hebben alles in onze groep. We trainen nu een week samen en het niveau wordt beter en beter.'

Of het genoeg is om ten koste van het Canada van sprintkanon Alphonso Davies (Bayern München) de WK-droom in leven te houden, zal vannacht blijken. Alleen een overwinning in het Toyota Park is voor Suriname genoeg om de tweede ronde te bereiken. Daarin wacht een tweeluik met de winnaar van Groep A: El Salvador of Antigua & Barbuda.

In de derde en laatste ronde van de kwalificatiereeks liggen drie WK-tickets klaar en een play-offplek. Daarin wachten CONCACAF-grootmachten Costa Rica, Mexico en de Verenigde Staten. Ook Honduras en Jamaica zijn door hun plek op de FIFA-ranking al zeker van deelname aan de derde ronde, die later dit jaar in september begint en eindigt in maart 2022.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Concacaf

Stand 1ste Ronde Groep B WK Kwalificatie Concacaf 2022 Qatar

Noord- en Centraal-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Canada
4
4
0
0
27-1
+26
12
2
Suriname
4
3
0
1
15-4
+11
9
3
Bermuda
4
1
1
2
7-12
-5
4
4
Aruba
4
1
0
3
3-19
-16
3
5
Kaaimaneilanden
4
0
1
3
2-18
-16
1
* Actueel tot en met 28 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Suriname
Meer over Suriname
Meer R. Haps
Meer over R. Haps
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.