Suriname nog verder vernieuwd: Becker en Haps kunnen debuteren

Reacties

Bondscoach Dean Gorré heeft de selectie van Suriname voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. Door de invoering van het zogeheten sportpaspoort heeft de spelersgroep een flinke impuls gekregen.

Suriname nog verder vernieuwd: Becker en Haps kunnen debuteren
© Pro Shots

Sinds eind 2019 kunnen Nederlandse voetballers met Surinaamse roots een zogenoemd sportpaspoort aanvragen. Dat houdt in dat zij voor Suriname mogen uitkomen, zonder dat ze hun Nederlandse paspoort hoeven in te leveren. Die ontwikkeling maakt het voor kandidaat-internationals aantrekkelijker om zich beschikbaar te stellen. Steeds meer spelers sluiten zich aan bij de WK-missie.

Een van de nieuwe gezichten in de selectie nu is Sheraldo Becker (26). De aanvaller van Bundesliga-subtopper Union Berlin kan zijn debuut maken in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bermuda of die tegen Canada. Datzelfde geldt voor Feyenoorder Ridgeciano Haps (27), die net als Becker eerder wel jeugdinternational voor Nederland was. Ook ex-Feyenoorder Mitchell Te Vrede (29), inmiddels actief bij het Saoedische Al-Fateh, is voor het eerst opgeroepen.

Suriname speelt op 4 juni tegen Bermuda en treft op 8 juni zijn grote concurrent Canada. De ploeg van Gorré won zijn eerste twee poulewedstrijden, net als Canada. De nummer één van de groep plaatst zich uiteindelijk voor de volgende ronde in de WK-kwalificatiereeks richting het eindtoernooi in Qatar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.