Suriname geeft flitsende start een vervolg met hattrick Hasselbaink

Reacties

Suriname kent een geweldig begin van de WK-kwalificatiereeks. De ploeg van Dean Gorré won vannacht mede dankzij een hattrick van Nigel Hasselbaink met ruime cijfers van Aruba.

Suriname geeft flitsende start een vervolg met hattrick Hasselbaink
© Pro Shots
Aruba
Aruba
0 - 6
Suriname
Suriname

Gorré heeft bij Suriname een volledig nieuw team samengesteld, met spelers die dankzij een nieuw voetbalpaspoort nu voor de nummer 141 van de FIFA-wereldranglijst mogen uitkomen. Suriname heeft met de voornamelijk in Europa actieve internationals grootse plannen en droomt van een eerste WK-deelname in Qatar. De aanloop naar die droom verloopt tot dusver uitstekend.

Na de 3-0 zege op de Kaaimaneilanden volgde in de nacht van zaterdag op zondag een 0-6 overwinning op Aruba. Voormalig Excelsior-spits Hasselbaink, die tegenwoordig in Israël actief is, nam drie doelpunten voor zijn rekening. Een eigen goal en treffers van Florian Jozefzoon en Roland Alberg zorgden uiteindelijk voor een ruime score.

Zo is er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht voor Suriname, dat de WK-kwalificatiecyclus in juni hervat. Dan wordt er gespeeld tegen Bermuda en Canada. De weg naar Qatar is nog erg lang voor de ploeg van Gorré, maar de start geeft in ieder geval vertrouwen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.