Drie Franse internationals ontvangen racistische berichten na WK-finale

Reacties

Kingsley Coman, Aurélien Tchouaméni en Randal Kolo Muani kregen zondag na de verloren WK-finale van Frankrijk te maken met racistische comments op hun Instagram-account. Coman en Tchouaméni misten een strafschop en Kolo Muani kreeg in de tweede helft van de verlenging een grote kans om de Fransen aan de wereldtitel te helpen.

Drie Franse internationals ontvangen racistische berichten na WK-finale
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
3 - 3
Frankrijk
Frankrijk

Zowel op het Instagram-account van Coman, Tchouaméni als die van Kolo Muani verschenen na de WK-finale tegen Argentinië racistische opmerkingen. In veel van de racistische comments waren apen-emoji's te zien. Tchouaméni en Kolo Muani besloten de commentmogelijkheid onder hun Instagram-posts uit te schakelen. De FIFA liet voor het WK weten spelers te willen bijstaan om met haatberichten te dealen.

Coman zag tijdens de penaltyserie zijn strafschop gekeerd worden door doelman Emiliano Martínez en Tchouaméni schoot vanaf elf meter naast. Kolo Muani kreeg diep in de tweede helft van de verlenging een enorme kans om Frankrijk naar de wereldtitel te schieten, maar stuitte op de uitkomende Martínez.

Na de EK-finale tussen Engeland en Italië werden ook drie Engels internationals Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka het slachtoffer van racistische comments op social media. Rashford, Sancho en Saka misten hun strafschop tijdens de penaltyserie in de finale en ontvingen daarna racistische berichten op social media. De Britse politie verrichtte diverse arrestaties vanwege de comments richting het drietal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.